Notícies

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Detall de la notícia

Les millores al parc de Ribes Roges s'enllestiran durant el mes de febrer

27/01/2015
La intervenció contempla millorar l'accessibilitat de les pistes esportives i de petanca        La intervenció contempla millorar l'accessibilitat de les pistes esportives i de petanca

Entre les intervencions que es realitzen, destaquen el nou enllumenat, els nous bancs i la col·locació de jocs infantils temàtics

Les obres de millora del parc de Ribes Roges es troben força avançades. Aquest dilluns al matí els regidors d'Urbanisme, Obres i Habitatge, Joan Giribet, i la regidora de Serveis Viaris, Glòria Garcia, han assistit a la visita de seguiment de les obres dels tècnics municipals i han comprovat com la intervenció sobre l'enllumenat i el mobiliari urbà, està a punt de finalitzar. El conjunt de l'actuació es preveu que finalitzi durant la segon quinzena del mes de febrer. 

ribes roges 1

Les millores al parc de Ribes Roges s'inclouen dins el programa d'intervencions que es realitza a tota la ciutat i que compta amb una inversió de més de 800.000 euros. D'aquests, uns 180.000 euros s'han destinat al parc de Ribes Roges on s'hi estan realitzant treballs d'arranjament dels acabats, de les cistelles de bàsquet i de les pistes de petanca, amb millores de l'accessibilitat a la zona de les pistes esportives i de petanca; l'eliminació dels tolls d'aigua i la substitució de tots els bancs per uns de nous.

Quant a l'enllumenat, s'ha instal·lat nous fanals amb làmpades de potència de 35 w amb un reproducció cromàtica molt propera a la llum natural. Els nous fanals suposen un estalvi energètic del 50% del consum actual i un increment del confort visual, d'un 40%. Joan Giribet ha qualificat d'important la intervenció sobre l'enllumenat perquè "té més de 30 anys i s'aconseguirà més qualitat d'il·luminació i estalvi energètic". El regidor d'Urbanisme, Obres i Habitatge ha explicat que la intervenció a Ribes Roges es va iniciar fa un parell d'anys "amb l'alineació del mur de les pistes; l'eliminació de la part vegetal que es trobava en precari i el trasllat dels mòduls a la zona de la platja per donar servei a les activitats nàutiques". Ara amb les obres aquests mòduls es folraran de fusta i podran ser utilitzats com a servei de vestidors i lavabos. 

ribes roges 2 

Segons ha explicat la regidora de Serveis Viaris, Glòria Garcia, "es traurà el contenidor de recollida de deixalles que hi ha a l'accés a la platja del Trajo de Garbí millorant l'accés i aconseguint un efecte més agradable". La regidora Garcia ha reiterat que el Govern municipal "ha apostat molt pel barri de Mar i per la façana marítima" i amb aquestes millores s'aconsegueix "dignificar el parc perquè en 30 anys no s'havia fet cap intervenció important com la d'ara".

Entre les millores que es duen a terme per un import d'uns 180.000 euros, destaquen a més de l'enllumenat i els nous bancs, l'adequació com a zona de gespa amb rec de l'antic aparcament de Ribes Roges. En aquest indret s'hi instal·laran uns jocs infantils de fusta de robínia que reprodueix un vaixell pirata. També s'hi instal·laran uns jocs infantils temàtics de la il·lustradora Pilarín Bayés sobre el conte d'en Patufet al costat de les pistes de petanca.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00