Notícies

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Detall de la notícia

Inaugurada la rambla del Far

16/07/2011
Els Tronats de Mar, en la festa d'inauguració de la rambla del Far Els Tronats de Mar, en la festa d'inauguració de la rambla del Far

La ciutat gaudeix ja de la nova rambla. L'alcaldessa diu que és el principi de la transformació del barri de mar

La ciutat disposa des d'avui mateix de 13.000 metres quadrats de nou espai públic amb la inauguració de la rambla del Far. L'alcaldessa de VNG, Neus Lloveras ha dit que 'és un somni fet realitat' i també s'ha mostrat convençuda que 'aquest és el principi de la transformació del barri de mar. No ens aturarem aquí'. Lloveras ha destacat un aspecte característic de la nova rambla, que s'ha fet comptant amb la participació del veinat del barri, tant pel disseny de l'espai com per escollir el nom.

Inauguració rambla del Far 4 Els parlaments en l'acte inaugural

L'obra és fruit d'un dels ajuts del Govern Estatal a través del FEESL, el Fondo Estatal para el Empleo y la Sostenibilidad Local, l'any 2010 i l'aportació de la Diputació de Barcelona. La construcció es va dur a terme en dues fases, primer es va fer el cobriment de la llera del torrent de la Pastera i després es va fer la urbanització. El cobriment va començar el maig de 2010 i la urbanització el desembre del mateix any. 

Inauguració rambla del Far 1 Un tram de la rambla del Far

Després que aquesta mateixa setmana l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú hagi recepcionat l'obra, avui s'ha fet un acte inaugural que ha comptat amb la participació de la colla de diables Tronats de Mar que han fet un recorregut per tota la rambla del Far, finalitzant a la plaça de la Rajanta. 

Inauguració rambla del Far 3 Els Tronats de Mar

L'àmbit de l'actuació de la nova rambla, resultat de cobriment d'un tram del torrent de la Pastera, ha estat de gairebé de 13.000 metres quadrats, on hi conviuen zones verdes, zones esportives i zones infantils, entre d'altres. La rambla s'ha asfaltat combinant els colors negre, típic de l'asfalt, amb el color vermell, aconseguit gràcies a la utilització de l'òxid de ferro. La col·locació del mobiliari urbà i la jardineria ha completat l'obra. 

Consulta l'àlbum de fotos AQUÍ
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00