Notícies

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Detall de la notícia

El projecte 'Tacó amb mirada pròpia' ja és una realitat

09/06/2014
Es presenta el projecte 'Tacó amb mirada pròpia' Es presenta el projecte 'Tacó amb mirada pròpia'

La iniciativa, integrada per un llibre, una exposició gràfica i un màpping del barri, es presentarà aquest dijous al Centre Cívic

Dijous 12 de juny, a les 19.30 h, i al Centre Cívic Tacó, es presenta el llibre Tacó, amb mirada pròpia. Una història de moltes lluites. I la lluita per construir la nostra història, l'exposició gràfica i el mapa digital del barri, enmarcats en el projecte Tacó, amb mirada pròpia.

Aquest és un projecte comunitari de recuperació de la memòria del barri que pretén fer conèixer el camí recorregut des dels seus orígens fins a l'actualitat. Aquesta iniciativa es va encetar amb la col·laboració de l'Associació de Veïns Tacó, el Centre Cívic del barri que depèn de la Regidoria de Participació Ciutadana i la Regidoria de Convivència i Equitat. S'ha recollit la història del barri des dels seus inicis fins a l'actualitat, donant veu als seus protagonistes i testimonis directes, aquelles persones que han viscut i han treballat des de molts àmbits, amb l'objectiu final de potenciar la convivència i aprofundir en la cohesió social.

Aquest projecte esdevé una eina que afavoreix la participació de persones de totes les edats i orígens, donant veu a la diversitat de testimoniatges i experiències, així com posar en valor el paper de tot el veïnatge en la construcció comú de la personalitat del lloc on viuen. Projectes d'aquest tipus faciliten l'intercanvi i la interculturalitat, fomenten el respecte a la diferència, a la vegada que afavoreixen el sentiment de pertinença a l'entorn més proper i a la ciutat, mostrant-ne el seu tarannà acollidor i aglutinador de maneres de fer i de viure, tot integrant la diversitat de llengües, creences, tradicions i costums, formant un mosaic ric, viu i canviant.

El fruit d'aquest treball és: el llibre Tacó, amb mirada pròpia. Una història de moltes lluites. I la lluita per construir la nostra història que recull els orígens, i desenvolupament d'aquest indret amb l'interès per compartir la història viscuda i recuperar la memòria del barri; l'exposició que recull imatges i testimoniatges; i un mapa digital del barri que conté arxius multimèdia, diferents vídeos i fotografies, que han estat geolocalitzats segons el domicili, negoci, equipament o organisme, i d'acord a les temàtiques que tracten i que s'identifiquen per icones gràfiques. Es poden visionar petits clips de persones del barri que n'expliquen anècdotes i records.

Aquests tres productes esdevenen un passeig pels records i vivències més rellevants i ha estat possible gràcies a la participació dels veïns i veïnes del barri i de persones vinculades a la història del Tacó.

Per la seva elaboració s'ha comptat amb el suport del Ministerio de Empleo y Seguridad Social, la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00