Notícies

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Detall de la notícia

Els veïns i veïnes de Can Marquès parlen amb l'alcaldessa i la regidora de Serveis Socials, Esports i Medi Ambient en una nova edició de les visites als barris de la ciutat

16/01/2014
Neus Lloveras i Blanca Albà amb els veïns i veïnes de Can Marquès Neus Lloveras i Blanca Albà amb els veïns i veïnes de Can Marquès

El Govern escolta les inquietuds i suggeriments d'una cinquantena de ciutadans sobre les necessitats i particularitats del seu barri

L'alcaldessa de la ciutat, Neus Lloveras, i la regidora de Serveis Socials, Esports i Medi Ambient, Blanca Albà, es van reunir ahir amb una cinquantena de veïns i veïnes de Can Marquès per escoltar les seves inquietuds i comentaris en una nova edició del programa "L'alcaldessa al teu barri".

Neus Lloveras va explicar als assistents que la voluntat del Govern és escoltar de primera mà quins són els neguits i necessitats de cada un dels barris de la ciutat a través dels propis veïns i veïnes, amb el compromís de prendre bona nota de les seves exposicions i donar resposta en una nova trobada.

Una demanda general del veïnat va ser que s'incrementi el manteniment a la plaça d'Enric Cristòfor Ricart, ja que és un punt de pas de molta gent i en alguns moments cal un reforç de neteja. D'altra banda, també es van exposar queixes sobre l'ús de la plaça del Mercat per part de bicicletes i monopatins. En aquest sentit, la regidora Blanca Albà va explicar que caldrà estudiar quin és l'ús que es fa de la plaça en tots els seus àmbits i quines mesures es poden prendre per tal que hi hagi una bona convivència entre tots plegats.

Un altre dels temes que es va tractar va ser l'incivisme d'alguns usuaris de la zona, que deixen que els seus animals de companyia vagin sense lligar, o facin les seves deposicions en l'espai públic, a la qual cosa el Govern va explicar que ja s'ha posat en marxa una ordenança municipal que, primer informarà però que després sancionarà aquests mals hàbits, que són extensible fins i tot a persones que fan les seves necessitats en els diferents racons de la plaça. Pel que als sorolls que produeixen alguns negocis en llençar vidre al contenidor durant la nit, l'Ajuntament els adreçarà una recomanació de fer-ho en un altre horari.

Quant a la demanda de la poca visibilitat que hi ha a la plaça quan a la nit s'apaguen els focus que hi ha, l'alcaldessa va expressar que, tot i que aquestes accions tenen per objectiu l'estalvi energètic, sempre es tenen en compte les peticions del veïnat quan hi ha queixes de manca de llum.

La mobilitat també va ser un altre punt que es va tractar durant la trobada, per exemple sobre la circulació de vehicles a una velocitat poc moderada per la rambla de Salvador Samà o el pas de vianants que hi ha davant de l'escola Pompeu Fabra. En aquest sentit, es va acordar que l'Ajuntament es tornarà a asseure amb els veïns per estudiar les demandes plantejades.

La regidora de Serveis Socials va demanar als assistents que, sobre les persones que dormen al carrer, facin arribar aquestes circumstàncies directament a la Regidoria per tal que, des d'allà, es puguin activar els protocols pertinents. Blanca Albà va fer extensible aquests avisos a altres circumstàncies de risc que es puguin detectar, com la violència de gènere o els infants desatesos, per tal que se'ls pugui ajudar.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00