Notícies

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Detall de la notícia

XI Mostra de Teatre Amateur a Vilanova i la Geltrú

08/02/2012
  Acte de presentació de la Mostra de Teatre Amateur  Acte de presentació de la Mostra de Teatre Amateur

El Teatre Principal acollirà del 12 de febrer al 6 de maig una nova edició del certamen

Del 12 de febrer al 6 de maig tindrà lloc al Teatre Principal de la nostra ciutat la XI Mostra de Teatre Amateur d'enguany. En total seran sis les companyies, totes elles vilanovines, que hi prendran part. El seu àmbit d'actuació és local.

A diferència d'altres edicions, enguany la Mostra no s'ha concentrat en unes setmanes sinó que es durà a terme al llarg de 4 mesos.

Els principals objectius de la XI Mostra de Teatre Amateur són, entre d'altres, facilitar als creadors locals amateurs les eines necessàries per fer possibles les seves produccions. Així mateix, la iniciativa vol establir una plataforma de suport a l'exhibició, difusió i promoció de les produccions de les companyies de teatre en l'àmbit no professional de Vilanova i la Geltrú, a la ciutat . D'altra banda, també pretén esdevenir un espai d'interrelació en l'àmbit de les arts escèniques, des de la vessant amateur, per als participants de la Mostra. En aquest sentit, la regidora de Cultura de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Marijó Riba, ha destacat que "el teatre amateur és una eina molt important per a una ciutat perquè no només apropa aquesta art escènica a la ciutadania, sinó que, a més a més, és un espai de xarxa social on hi participen activament persones de totes les edats".

El certamen vol garantir, a la vegada, l'estabilitat de les produccions dels grups de teatre amateur de la ciutat i la seva activitat anual i promoure el coneixement i reconeixement d'aquests creadors locals. En aquest sentit, a la presentació pública de la Mostra hi han assistit representants de les companyies Rossegall GT, Escotilló GT, Compex, CIA Esbarjo, CIA Flow - Teatrals.com i Katharsis Teatre, que són les que configuren l'extensa programació d'enguany.

La cartellera d'aquesta XI Mostra de Teatre Amateur és la següent:

LA TIETA GUILLERMINA
O PRIMER SÓN LES SARDANES de Nicasi Camps
Direcció d'Àngels Peix
Diumenge 12 de febrer, a les 18 h
COMPEX

LLUNY DE NUUK de Pere Riera
Direcció de Josep Manuel Farràs
Dissabte 3 de març, a les 22 h
ROSSEGALL G.T.

CARNAVAL de Jordi Galceran
Direcció de Josep Candela
Dissabte 17 de març, a les 22 h
ESCOTILLÓ G.T.

DISTRET..., PERÒ NO TANT de Joaquim Puigbó i Mayol
Direcció de Lluís Piñol
Diumenge 25 de març, a les 18 h
CIA. ESBARJO

LAS FLORES PINTADAS
Guió i direcció de Geòrgia Ribera
Dissabte 14 d'abril, a les 22 h
CIA. FLOW - TEATRALS.COM

EL MALENTÈS d'Albert Camus
Direcció d'Isabel Laso
Diumenge 6 de maig, a les 18 h
KATHARSIS TEATRE


La venda d'entrades es farà els dissabtes, a partir de l'11 de febrer, de 17 a 20 h, a taquilles de Teatre Principal, o bé el mateix dia de la funció, una hora abans de l'inici de l'espectacle. El preu de l'entrada és de 5€. La recaptació es destinaran a les companyies per tal d'ajudar-les a fer front a les despeses de producció de cada espectacle.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00