Notícies

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Detall de la notícia

L'Ajuntament de VNG preservarà les restes del Molí de Mar, encerclant-lo amb pedres d'escullera

17/05/2012
 L'actuació al voltan del Molí de Mar s'inclou en les millores realizades a la façana marítima    L'actuació al voltan del Molí de Mar s'inclou en les millores realizades a la façana marítima

Amb aquesta sistema també es protegirà una duna natural que hi ha a la mateixa platja del Far

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú durà a terme una actuació de millora i protecció del Molí de Mar que hi ha a la platja del Far. Es tracta de les restes d'un molí, construït l'any 1801 per Francesc Terrés, amb l'objectiu d'aprofitar la força de les onades per moldre la farina. Les restes de la construcció es troben a peu de la platja del Far, platja no urbana, que sobretot durant l'estiu s'omple de vehicles, que en ocasions, acaben a tocar de les restes.

El regidor d'Urbanisme, Obres i Habitatge de l'Ajuntament de VNG, Joan Giribet, ha explicat que "la intervenció que es farà pretén preservar al màxim les restes i evitar que els cotxes entrin a tocar de les del molí". Per aconseguir-ho s'instal·laran pedres naturals d'escollera formant un cercle al voltant del Molí de Mar, delimitant la zona i preservant-la del pas i de l'aparcament de vehicles. Així mateix, també es delimitarà amb pedres d'escullera la duna natural que hi ha a la mateixa platja del Far, donant resposta als requeriments que ha fet arribar a l'Ajuntament, l'Agència Catalana de l'Aigua. 

Ambdues actuacions s'inclouen dins un conjunt de millores de la façana marítima que està realitzant el Govern municipal de VNG. Per dur a terme aquesta intervenció l'Ajuntament de VNG ha destinat un total de 1192 euros.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00