Notícies

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Detall de la notícia

Inauguració del curs acadèmic de l’Escola Politècnica Superior d'Enginyeria de VNG

06/10/2017
Inauguració curs EPSEVG La inauguració del curs acadèmic, a la sala d'actes de l'EPSEVG

L'alcaldessa, Neus Lloveras, i el rector de la UPC, presents a l'acte

 L'Escola Politècnica Superior d'Enginyeria de Vilanova i la Geltrú (EPSVG) ha inaugurat aquest dijous el curs acadèmic, en un acte presidit per l'alcaldessa de la ciutat, Neus Lloveras, i el rector de la Universitat Politècnica de Catalunya, Enric Fossas. L'acte va comptar amb altres representants municipals, com el primer tinent d'Alcaldia, Juan Luís Ruiz, el regidor d'Educació, Joan Martorell, i el regidor del PP Carlos Remacha.

Davant la comunitat universitària vilanovina, l'alcaldessa Neus Lloveras va reivindicar “l'orgull que és per a la ciutat tenir universitat”, que ha estat històricament un element estratègic per al desenvolupament econòmic del territori. L'alcaldessa va ressaltar la voluntat de superació “i d'assolir l'excel·lència” del centre universitari vilanoví, destacant per “l'aposta per la investigació, la tecnologia i per ser al costat del teixit empresarial”. Així mateix, va mostrar la seva satisfacció per la incorporació a l'EPSEVG del quart curs del grau de Ciències i Tecnologies del Mar, “un primer pas en la llarga reivindicació vilanovina de tenir estudis universitaris vinculats amb el mar”.

Per la seva banda, el rector de la UPC va valorar positivament que el 80% dels estudiants de l'EPSEVG s'incorporen al món laboral en els tres mesos posteriors a la titulació, “estem proporcionant professionals ben considerats per l'entorn socioeconòmic”, va dir. Enric Fossas va denunciar també la situació de la universitat catalana, que compta amb un baix nivell d'inversió pública, comparada amb altres universitats d'Europa. El rector va fer referència també a la situació que viu Catalunya, que ha portat el món universitari a sortir al carrer en defensa de les llibertats i contra la repressió.

L'acte d'obertura del curs va servir per presentar la memòria del curs anterior de l'EPSEVG. El director del centre, Frederic Vilà, va manifestar la voluntat de continuar treballant amb l'objectiu “d'esdevenir un centre universitari de referència al territori en tots els nivells acadèmics”. Així mateix, es va comptar amb una lliçó inaugural al voltant de l'aplicació de la tecnologia en les empreses, a càrrec del director general de Venca (Jordi González) i del director TIC de l'empresa, Jordi Badia.

Un any més en aquest acte es va homenatjar els professors i personal més veterans, així com els estudiants amb millors expedients acadèmics. Hi va haver també un moment de condemna de la violència i de record a Pau Pérez, antic alumne de l'EPSEVG, que va ser víctima de l'atemptat terrorista de Barcelona el 17 d'agost. Els Llunàtics de la UPC van alçar un pilar durant un minut de silenci.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00