Notícies

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Detall de la notícia

Nova línia de bus directa entre VNG i Barcelona cada 30 minuts

22/09/2015

A partir de l'1 d’octubre, la Generalitat posa en marxa el nou servei de bus, exprés.cat, amb un total de 60 expedicions diàries que uniran la capital del Garraf i la capital catalana sense efectuar parades a la resta de municipis

El primer d'octubre es posa en marxa un nou servei d'autobús directe a Barcelona des de Vilanova i la Geltrú cada 30 minuts, entre les 5.30 i les 22.30 h. La nova línia de bus, exprés.cat, serà operada per l'empresa Monbus i efectuarà un total de 60 trajectes diaris, 30 d'anada i 30 de tornada, entre la capital del Garraf i la capital catalana.

La nova línia d'autobusos, la línia e-15, està impulsada pel departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya i substituirà l'actual servei directe entre VNG i Barcelona. Així mateix, la nova línia e-15 de busos exprés.cat modificarà el seu recorregut per la ciutat amb l'objectiu de millorar el servei. La sortida en direcció a Barcelona es farà des de l'estació d'autobusos situada a la plaça d'Eduard Maristany, realitzant diferents parades: cruïlla entre els carrers del Pare Garí i Pelegrí Ballester; cruïlla entre els carrers de Tarragona i de l'Ordi; ronda Ibèrica a l'alçada de l'Hospital de Sant Antoni Abat i cruïlla entre la rambla de Sant Jordi i el carrer de la Creu de Xirivia. Pel que fa a la tornada des de Barcelona, el bus efectuarà parada a: cruïlla entre la rambla de Sant Jordi i el carrer de la Creu de Xirivia; ronda Ibèrica a l'alçada de l'Hospital de Sant Antoni Abat; cruïlla entre el carrer de Josep Coroleu i el carrer de la Torre d'Enveja; carrer de Pelegrí Ballester a l'alçada de la plaça dels Pobles d'Espanya i plaça d'Eduard Maristany (estació d'autobusos), final del trajecte. Quant a la capital catalana, la sortida i arribada del servei exprés.cat se situarà a la ronda Universitat, efectuant parada també a la plaça d'Espanya.

La posada en marxa del nou servei ha estat qualificada com a molt bona notícia per part del regidor de Serveis Viaris i Mobilitat de l'Ajuntament de VNG, Joan Giribet. En aquest sentit, el regidor Giribet creu que "aquesta nova línia, reforça la capitalitat de VNG i dóna resposta a les reiterades demandes que l'Ajuntament havia fet a la Generalitat d'augmentar les connexions directes entre la ciutat i la capital catalana".

Actualment la línia directa efectua un total de 20 viatges diaris, 10 d'anada i 10 de tornada i transporta anualment més de 77.000 usuaris. Amb la posada en marxa de la nova línia e-15 es multiplica per tres el nombre d'expedicions la qual cosa comportarà un augment del nombre de viatgers.

Reforç de la línia en direcció a Tarragona
Així mateix, la Generalitat també millorarà la comunicació entre Vilanova i la Geltrú i Tarragona augmentant la freqüència de pas dels autobusos que realitzen aquest trajecte passant per Cubelles, Cunit, Segur de Calafell, Calafell i Tarragona. Actualment aquest servei té una freqüència de pas de dues hores i passarà a ser d'una hora, amb un total de 26 trajectes diaris (13 d'anada i 13 de tornada) en comptes dels 14 en total que es realitzaven anteriorment.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00