Notícies

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Detall de la notícia

Reunió de la Comissió de Seguiment del Pla Local d'Habitatge

09/02/2018
Responsables de l'Oficina Comarcal d'Habitatge d'Osona durant la seva visita per conèixer l'oficina de VNG Responsables de l'Oficina Comarcal d'Habitatge d'Osona durant la seva visita per conèixer l'oficina de VNG

El balanç de l'actuació de l'OLH durant el 2017 també destaca per la participació de l'oficina en fòrums sobre habitatge i com a exemple per a d'altres administracions locals

El Pla Local de l'Habitatge, vigent fins a aquest 2018, és objecte de seguiment en el compliment dels seus objectius a través d'una comissió de seguiment formada per representants dels grups polítics municipals; la Defensora de la Ciutadania, Núria Plana i tècnics de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú. Aquest dimecres, es va celebrar la darrera trobada de seguiment amb el balanç de les actuacions realitzades durant l'any 2017 i amb la vista posada a iniciar els treballs previs al nou Pla Local d'Habitatge per al període 2019-2024.

Quant a les actuacions d'aquest darrer any, destaca el resultat de la campanya informativa sobre la Inspecció Tècnica d'Edificis (ITE) realitzada per l'OLH de l'Ajuntament de VNG que ha permès arribar a 2.000 propietaris d'immobles, que estaven en situació d'obligatorietat de fer la inspecció.

En relació a les subvencions, s'ha posat en marxa en forma de prova pilot la convocatòria de subvencions a la rehabilitació de pisos buits de particulars destinats a lloguer social. El resultat ha estat l'obtenció de dos habitatges, als quals s'hi destinaran els 25.0000 euros previstos per a aquesta convocatòria i que un cop s'hagin rehabilitat entraran a formar part de la borsa de lloguer social.

Així mateix, la comissió de seguiment del Pla Local d'Habitatge també va ser informada d'altres mesures que s'han iniciat com és l'aplicació de la figura del dret de tanteig i retracte per part de l'Ajuntament de VNG amb l'objectiu d'obtenir pisos de bancs d'execucions hipotecàries. Mitjançant aquesta formula s'ha obtingut un pis que també s'incorporarà al parc públic municipal. Finalment durant la reunió també es va posar de manifest que en aquest 2017 s'ha tramitat més de 450 ajuts per al pagament de lloguer i deutes d'habitatge per un import de 819.000 euros.

A banda, el balanç de 2017 també contempla les accions de promoció i participació col·laborant amb la Diputació de Barcelona en fòrums, tallers i xerrades sobre habitatge per tal d'exposar algunes de les iniciatives impulsades per l'OLH de Vilanova i la Geltrú. Així mateix, també durant l'any passat hi hagut diverses trobades amb responsables d'altres oficines locals i comarcals que han volgut conèixer de primera mà la tasca que realitza l'oficina de la capital del Garraf. La darrera d'aquestes ha estat a finals de gener, per part dels responsables de l'Oficina Comarcal d'Habitatge d'Osona, amb la visitat i reunió posterior entre el conseller d'Habitatge del Consell Comarcal d'Osona, Jaume Colomer i el regidor d'Urbanisme, Habitatge i Medi Ambient de VNG, Gerard Llobet.

Noves accions en matèria d'habitatge
L'Oficina Local d'Habitatge preveu donar continuïtat en aquest 2018 a les accions ja iniciades amb l'objectiu d'obtenir pisos buits per destinar-los a lloguer social. Així mateix, es preveu posar en marxa un programa de lloguer jove que faciliti l'emancipació de les persones d'aquest col·lectiu a més d'iniciar els estudis previs per tal de redactar el Pla Local de l'Habitatge 2019-2024.  

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00