Notícies

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Detall de la notícia

La temporada de platja a Vilanova i la Geltrú comença aquest diumenge 1 de maig

26/04/2016

Es perllongarà fins el 30 de setembre

L'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, i el regidor adjunt a Promoció Econòmica, David Montes, han presentat aquest matí la temporada de platges a la ciutat que s'obre aquest diumenge 1 de maig, i es tanca el 30 de setembre. Neus Lloveras ha volgut destacar que les "platges de Vilanova i la Geltrú són un clar tret diferencial de la nostra ciutat i cal mantenir-les en optimes condicions d'us. Es tracta d'un element estratègic i d'un fort motor d'atracció econòmica." L'alcaldessa també ha remarcat el fet que la "qualitat de les platges està íntimament relacionada amb el fet que la ciutat sigui, des de fa un any, Destinació de Turisme Familiar."

Per la seva banda David Montes ha explicat diferents aspectes relacionats amb la temporada de platges. En aquest sentit ha introduït el fet que "la temporada de platges 2016 no presenta massa variacions respecte 2015. Això vol dir però, que mantenim els mateixos estàndards de qualitat, i que la nostra voluntat es fins i tot augmentar-los. Tenim unes platges llargues i amples, amb sorra fina, amb una pendent molt suau, idònies per al turisme familiar, i amb una molt bona qualitat de serveis tal i com ho demostra el fet que aspirem a mantenir les banderes blaves i distintius de qualitat a les platges d'Adarró, Ibersol, Ribes Roges i Sant Gervasi. En aquests moments s'han fet les sol•licituds i està pendent de resolució. Però ja tenim diferents distintius de qualitat com el SICTED i ECOPLAYAS a les platges del Far, d'Adarró, Ibersol, Ribes Roges, i Sant Gervasi."

Les platges que tindran serveis de l'1 de maig al 30 de setembre son les de Sant Cristòfol o del Far, Ribes Roges, Adarró, República, Sant Gervasi i l'Ibersol. Al terme municipal de Vilanova també existeix la platja de l'Aiguadolç, que té alguns serveis, i la platja Llarga que és una platja natural sense cap tipus de servei.

El Servei de Socorrisme i Salvament s'obre el 15 de maig fins l' 11 de setembre. Del 15 al 31 de maig el servei es realitzarà de les 11 del matí fins les 6 de la tarda a la platja de Ribes Roges. A la resta de platges amb serveis es farà de la manera següent: De l'1 de juny al 15 de juliol, i del 20 d'agost a l'11 de setembre hi haurà servei de les 10 del matí a les 6 de la tarda. Entre el 16 de juliol i el 19 d'agost el servei serà de les 11 del matí a les 7 de la tarda, mentre que els caps de setmana i festius el servei serà de les 10 del matí a les 8 del vespre.

Això vol dir que el servei de banderes de senyalització de l'estat de la mar funcionarà del 15 de maig a l'11 de setembre a Ribes Roges. A les altres platges ho farà de l'1 de juny a l'11 de setembre. El servei de megafonia serà del 15 de maig a l'11 de setembre a Ribes Roges, mentre que a les altres platges serà de l'1 de juny a l'11 de setembre.

Els Xiringuitos també estaran oberts de l'1 de maig a l'11 de setembre. A Vilanova i la Geltrú existeixen set Xiringuitos a les platges. El Xiringuito El Far a la platja de Sant Cristòfol o del Far; el Zero, l'U, el Dos i el Tres a la platja de Ribes Roges; el Marina a l'Ibersol; i el Miramar a la platja de Sant Gervasi.

Un altre servei remarcable és el de la neteja diària de la sorra durant aquest període. Això suposa un gran esforç econòmic, absolutament necessari per mantenir la qualitat de les platges.

Altres serveis son les cartelleres informatives, les papereres de reciclatge, o controls sanitaris de les bases de les dutxes Quant a controls sanitaris cal destacar també que l'Agencia Catalana de l'Aigua realitzarà controls de la qualitat de les aigües de bany al llarg dels mesos de juny, juliol, agost i setembre.

Si seguim amb els servies de les platges, es manté, de l'1 de maig a l'11 de setembre, el servei de lavabos públics i vestidors, les dutxes públiques i rentapeus, i les zones esportives. També hi haurà servei de lloguer d'embarcacions sense motor, com patins i piragües, i canal de sortida senyalitzat amb balises i boies del 15 de maig a l'11 de setembre, a les platges d'Adarró i del Far

L'Oficina de Turisme de Ribes Roges serà el centre receptor dels avisos que facin els usuaris i visitants sobre els serveis de les platges. Com cada any els Xiringuitos i l'Oficina de Turisme disposaran de cendrers de platja amb forma de cucurutxo. Cal destacar que hi ha dues platges amb servei de bany assistit i cadira amfíbia. Es tracta de la platja de Ribes Roges del 15 de maig a l'11 de setembre; i de la platja del Far de l'1 de juny a l'11 de Setembre.

De l'1 de maig al 30 de setembre està prohibit l'accés de gossos i altres animals a les platges. La pesca nocturna està autoritzada entre les 9 del vespre i les 8 del matí i durant tot el dia a l'espigó de la Pasifae.

El pressupost total de la temporada de platges és de 667.000 euros que es reparteixen amb el 190.000 de socorrisme i salvament, els 127.000 de manteniment, i els 350.000 destinats a la neteja
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00