Notícies

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Detall de la notícia

La Defensora de la Ciutadania presenta la seva memòria al Ple

16/05/2018
Ple extrordinari de la Defensora de la Ciutadania Ple extrordinari de la Defensora de la Ciutadania

Núria Plana demana a l'Ajuntament millorar les respostes i solucions per l'ús de l’espai públic

 La Defensora de la Ciutadania, Núria Plana, va presentar dilluns, en un ple extraordinari, la memòria anual. Enguany, l'Oficina de la Defensora ha registrat un total de 262 actuacions, que han portat a obrir 169 expedients.

Núria Plana va explicar que una bona part de les preocupacions que li ha transmès la ciutadania tenen com a protagonista la via pública. "Hem de transmetre al ciutadà que la via publica és de tothom i entre tots l'hem de cuidar". La Defensora creu que "falten recursos, perquè la nostra ciutat és gran", i va interpel·lar els representants polítics: "és la vostra tasca, trobar solucions als problemes de la ciutadania, hem de trobar una solució per l'ús de l'espai públic, perquè és de tothom, hem d'aprendre a conviure".

Plana també va reclamar més rapidesa i claredat per part de l'Ajuntament en les respostes a la ciutadania, "us demanaria que us poseu en el lloc del ciutadà, i quan respongueu, que respongueu sobre el seu problema, i busqueu solucions, però sobretot, respongueu".

Ple defensora 2


En el torn d'intervencions dels representants polítics, Carlos Remacha, del Partit Popular, va agrair la intervenció de la Defensora i va destacar, "com element preocupant, la resposta extemporània, que no hauria de ser una de les característiques del bon funcionament d'una administració". El representant popular també va fer esment de les queixes per l'augment de l'IBI.

Enver Aznar, portaveu de Som VNG va qualificar la Defensora com una "figura imprescindible per la salut democràtica de la nostra ciutat", i va afirmar que la memòria d'activitats "demostra que algunes coses s'estan fent malament a l'ajuntament". El regidor va reclamar la renovació del reglament que regeix la Defensora de la ciutadania, "per dignificar la figura i intentar donar-li la dimensió que hauria de tenir".

Jordi Medina, en nom d'ERC, va valorar positivament la tasca de la Defensora perquè "convé que hi hagi alguna figura que ens recordi les preocupacions reals de la ciutadania". Pel regidor les cinc demandes més destacades són "la brevetat en la resposta, la demanda de convivència i dessaturació de l'espai públic, el manteniment de l'espai públic, el dret a l'habitatge i l'aposta pel bé comú".

El representant de la CUP, Josep Maria Domènech, va agrair la "immensa tasca que hi ha darrere" de la memòria de Defensora de la Ciutadania, i va posar l'accent en els problemes en l'empadronament, "hi ha un problema i hem de trobar una solució. Cal un protocol que afronti de manera clara en tots els supòsits". Domènech també va demanar que "des de tots els àmbits de l'ajuntament es continuï treballant per la difusió de la institució".

La regidora del PSC, Teresa Llorens, va mostrar la seva preocupació per la manca de resposta a les peticions ciutadanes, "cal que el govern es comprometi a articular mecanismes, cal que ens esforcem per tenir una administració més propera". Llorens també va reclamar que l'Ajuntament impulsi aquells serveis que han generat més expedients, que "són el nucli dur de les polítiques socials".

La regidora de Participació Ciutadana, Blanca Albà va valorar la feina i el tarannà de la Defensora, "ha demostrat empatia i sensibilitat". Albà va agrair les propostes de Núria Plana, "ens ha proposat noves maneres d'arribar a la ciutadania", i va fer autocrítica com a govern, "ens ha posat deures".

La sessió es va acabar amb la intervenció de l'alcaldessa, Neus Lloveras, que va agrair la tasca de la Defensora al llarg de 2017, i també del seu predecessor, Josep Ibars, que va estar al capdavant de l'Oficina fins el juliol de 2017.


Consulteu la memòria AQUÍ

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00