Notícies

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Detall de la notícia

Nova pàgina web del Pla de Xoc per a l'Emergència Social 2017

25/07/2017
Tallers participatius del pla de xoc que es van fer al mes de març Tallers participatius del pla de xoc que es van fer al mes de març

El Pla inclou 18 noves mesures que se sumen a les que ja estan en marxa o s'amplien

El Pla de Xoc per a l'Emergència Social recull un centenar de mesures per millorar la qualitat de l'atenció a les persones que més ho necessiten. Aquest pla s'avalua i es revisa de manera participada amb entitats i ciutadania cada any per tal d'adaptar-lo a les necessitats reals de la ciutadania.

El Pla de Xoc per a l'emergència social 2017 ja es pot consultar a la web
http://participa.vilanova.cat/processes/9, i incorpora 18 noves mesures, a banda de les que ja tenen continuïtat i les que s'amplien. L'objectiu és incloure més mesures que s'allunyen de l'assistencialisme i que treballen la prevenció. A través de la pàgina web, registrant-se prèviament, es poden fer noves propostes, donar arguments a favor o en contra, fer reflexions generals o compartir les propostes a les xarxes socials. A més, es pot fer el seguiment del compliment de les propostes.

Destaquen entre les noves mesures les de reaprofitament de menjar dels menjadors escolars, que es posarà en marxa el proper curs, o la futura posada en marxa d'un espai de sopars solidaris.
El Pla de Xoc per a aquest 2017 també inclou l'apropament del servei de valoració de la dependència al municipi, instal·lant un punt a La Plataforma, o les mesures orientades a la prevenció i protecció dels maltractaments a la gent gran, amb l'elaboració d'un protocol.
També s'està treballant en l'elaboració i implementació del protocol d'acumuladors (síndrome de Diògenes) per tal de pautar les diferents intervencions que requereixen aquesta tipologia de situacions complexes.
El Pla també planteja la necessitat d'un servei de tutela per a gent gran i uns pisos per a persones que han estat empresonades.
En l'àmbit educatiu, destaca el projecte "What's up!", de sensibilització per abordar l'estigma i la discriminació envers la salut mental als instituts de secundària.

Història del Pla
L'any 2015, l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú va elaborar el Pacte Social, que recull 14 compromisos del govern municipal en relació a l'atenció social, l'educació, la cohesió social, l'habitatge, i l'ocupació i el treball.
Aquest Pacte es concreta en el Pla de Xoc per a l'emergència social, un document que recull les principals accions específiques que es desenvolupen cada any.
L'elaboració del Pla de Xoc 2016 i 2017 ha comptat amb la participació de diverses entitats i ciutadans per definir conjuntament les polítiques socials a la ciutat.

Notícia relacionada

Podeu consultar el Pla de Xoc per a l'Emergència Social 2017 aquí

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00