Notícies

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Detall de la notícia

S'aprova el Pla Local de la Infància i l'Adolescència de Vilanova i la Geltrú

07/11/2014
VNG compta amb un nou Pla Local de la Infància i l'Adolescència VNG compta amb un nou Pla Local de la Infància i l'Adolescència

El PLIA té per objectiu planificar i prioritzar les actuacions municipals destinats a la població de 0 a 18 anys

El Ple de novembre de l'Ajuntament va aprovar aquest dilluns el Pla Local de la Infància i l'Adolescència de Vilanova i la Geltrú, PLIA 2013-2018. L'objectiu del pla és permetre conèixer la situació actual de la infància i l'adolescència al municipi, reflexionar-hi de manera compartida i definir una estratègia comuna d'actuació municipal per als propers anys.

Així doncs, el PLIA es planteja com un instrument per ordenar i definir totes les actuacions municipals en matèria d'infància i adolescència, i implicar els agents socials del territori, els infants i els adolescents en una estratègia conjunta d'actuació. Aquesta estratègia, per la seva banda, ha de ser coherent amb el desenvolupament d'altres estratègies municipals o plans sectorials transversals ja existents, com el Pla Local de Joventut o el Pla Local d'Inclusió Social del mateix Ajuntament de Vilanova i la Geltrú.

Neus Lloveras, alcaldessa de la ciutat, ha valorat aquest pla local com "un document molt interessant, que ha suposat un treball molt llarg per part de molta gent, on hi han participat 900 infants i on s'han detectat 73 punts d'interès i s'han marcat 122 accions a realitzar. Tot i que aquest és un document molt treballat i consensuat també és un document obert. Continuarem treballant per desenvolupar-lo, i treballarem en totes les accions que calgui per atendre els problemes detectats".

EL PLIA consta de dos documents de treball: la diagnosi i el pla d'acció. La informació que es recull s'ha obtingut a partir d'un projecte participatiu, transversal i en xarxa, on les tècniques utilitzades han estat l'anàlisi de dades sociodemogràfiques, tallers participatius amb tècnics i entitats, enquesta a l'alumnat i entrevistes personals. En el procés hi han participat 50 informants clau, personal tècnic municipal i entitats i fins a 900 infants. La informació recollida ha permès detectar els punts forts i febles d'aquest col·lectiu a la nostra ciutat i se n'han destil•lat 73 necessitats, vertebrades en 5 eixos de treball. A partir d'aquí s'han definit fins a 122 accions a desenvolupar en els propers anys.

Podeu consultar el document del PLIA aquí.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00