Notícies

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Detall de la notícia

L'Espai Sopem celebra el Nadal

13/12/2017
Els voluntaris i voluntàries de l'Espai Sopem Els voluntaris i voluntàries de l'Espai Sopem

Aquest projecte social ofereix un àpat i un espai de relació a més d'una quinzena d'usuaris, que rebran un lot de Nadal, i que podran sopar en companyia el 25 de desembre i l'1 de gener

 Des de fa 3 mesos el centre cívic La Geltrú acull l'Espai Sopem, que ofereix servei de menjador i un espai d'acollida, de vincle, de relació, de seguretat i de companyia cada dilluns i dijous a entre 15 i 20 persones usuàries.

L'Espai Sopem és un projecte social impulsat per Nelson Araujo de l'associació Grupo 5/14, i per Daniel T. Moyano. Ofereix aquest servei mitjançant les persones voluntàries. Hi col·laboren també l'Economat i la Regidoria de Serveis Socials i Salut, i està ubicat en un espai municipal. El projecte està lligat a la recollida dels excedents dels àpats escolars, amb un doble objectiu: treballar contra el malbaratament alimentari, i garantir l'alimentació a col·lectius en situació de vulnerabilitat.

A aquest projecte social fruit del treball en xarxa i del treball comunitari s'hi ha sumat la cadena de supermercats Bon Preu, que aporta 25 lots de Nadal per a les persones usuàries. El lliurament dels lots es farà el proper dilluns 18 a les 19.30 h al centre cívic La Geltrú, amb presència de Nino Cano, representant de Bon Preu, i de Dídac Santos, que ha fet d'enllaç entre l'empresa i el servei.

A més, l'Espai Sopem ha decidit celebrar el Nadal obrint el menjador les nits dels dies 25 de desembre i 1 de gener amb sopars especials de Nadal, perquè ningú passi aquests dies sol. La companyia, la relació i el vincle que es crea al servei entre persones usuàries i voluntàries, són tant nutritius com els aliments que es comparteixen.

Amb el nou Espai Sopem s'amplia la xarxa de dispositius i serveis que ofereixen suport, companyia i alimentació a la nostra ciutat: el menjador municipal, els dos espais diaris d'esmorzars (Cafè Caliu i Esmorzar en companyia), i la Casa d'Empara, que ofereix entrepans i carmanyoles al migdia. Tots ells treballen en coordinació i sumant recursos. Pel que fa a l'Economat, que gestiona Càritas, suma un nou projecte al qual dóna suport oferint aliments, com fa també amb els centres oberts, els espais de reforç escolar, i el projecte Cafè Caliu. I, a més, es vincula les escoles a dos projectes socials, posant un cop més de relleu el potencial del treball en xarxa i del treball comunitari.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00