Notícies

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Detall de la notícia

Àmplia i variada representació ciutadana al taller participatiu sobre el PMUS

10/02/2015
 Els grups de treball van aportar moltes visions de com ha de ser la mobiltat a la ciutat     Els grups de treball van aportar moltes visions de com ha de ser la mobiltat a la ciutat

Els assistents van opinar i debatre sobre les accions presentades i van formular noves propostes per incloure al document final

El Centre Cívic Sant Joan va acollir dissabte la celebració del Taller sobre el Pla de Mobilitat Urbana i Sostenible (PMUS) de Vilanova i la Geltrú. El taller, al qual s'hi van inscriure una trentena de participants, tenia com a objectiu que aquests poguessin aportar les seves idees i opinar sobre les propostes que preveu el PMUS. Un Pla que servirà per definir les estratègies i accions que s'han de desenvolupar a la ciutat en els propers anys per aconseguir un model de mobilitat sostenible, segur i integrador.

El taller estructurat en dues parts es va iniciar amb la presentació, per part de l'empresa AIM, encarregada de l'elaboració del PMUS, de les propostes concretes sobre cadascun dels modes de transport, a peu, bicicleta, vehicle privat i transport públic. A partir d'aquí, es van crear els grups de treball per debatre les propostes i fer les noves aportacions.

Els assistents van conèixer al detall propostes com la jerarquització a la xarxa viaria amb l'objectiu de convertir la majoria de carrers de la ciutat en zona 30, així com una proposta d'ampliació de la zona de pacificació del centre, i en especial als carrer del Codonyat i de Tetuan, per evitar els vehicles que creuen la ciutat per aquests carrers.

També es van presentar propostes sobre una ampliació de la malla de carrils bici, més enllà de la que es construeix ara, així com la possibilitat de construir una xarxa principal de vianants que garanteixi que sempre hi hagi una vorera amb una amplada mínima d'1.80 m, adaptada per a persones amb mobilitat reduïda.

La motivació i l'esperit constructiu dels participants ha estat per la regidora de Serveis Viaris i Mobilitat, Glòria Garcia, un dels trets més significatius del taller. Representats d'associacions veïnals, dels gremis, dels transports públics, així com col·lectius de dones i de gent gran, entre molts d'altres, van aportar punts de vista molt plurals "Al ser un grup tant heterogeni, amb necessitats i punts de vista diferents, va servir per enriquir molt el debat generat al voltant de les propostes. Es van plantejar accions molt interessants i de fàcil incorporació al Pla". En aquest sentit, destacar el debat que es va generar al voltant de la obertura de pas per l'Ortoll, la circulació a la façana marítima, els canvis de traçat del transport públic, o la construcció de rotondes addicionals a la ciutat.

Taller de propostes sobre el PMUS àlbum d'imatges del taller de dissabte

D'aquí a unes setmanes l'empresa dinamitzadora del taller emetrà el seu informe que recollirà els diferents punts de vista i sensibilitats expressades pels assistents en relació a les propostes presentades, però que també inclourà les noves demandes exposades. Aquest informe, que serà la base per elaborar el document tècnic final del PMUS, s'enviarà a totes les persones que han assistit al procés participatiu, i es publicarà al blog per tal que pugui ser consultat per tothom qui ho vulgui.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00