Notícies

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Detall de la notícia

Quatre equipaments municipals reben subvencions de la Diputació de Barcelona

24/04/2018
Biblioteca Joan Oliva  Biblioteca Joan Oliva

Les aportacions sumen 225.000 euros i permetran realitzar millores a les biblioteques, el Mercat del Centre i l’Escola Conservatori de Música

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ha rebut l'atorgament de subvencions de la Diputació de Barcelona, per valor de 225.000 euros, en el marc del Programa complementari de reforma i millora d'equipaments locals (Pla de Xarxa de Governs Locals 2016-2019). Concretament, es destinaran 100.000 euros a intervencions a les biblioteques públiques, 75.000 euros al Mercat del Centre i 50.000 a l'Escola Conservatori Municipal de Música Mestre Montserrat.

Es tracta de subvencions que s'executaran majoritàriament el 2019 i que l'alcaldessa de la ciutat, Neus Lloveras, ha volgut destacar. "Encara que no siguin intervencions amb una gran visibilitat, repercutiran de manera molt directa en el dia a dia de la ciutadania, ja que milloren espais que s'utilitzen moltíssim", ha manifestat.

Pel que fa a les biblioteques, la inversió es distribueix entre el 2018 i el 2019 i la majoria d'accions contemplades es realitzaran a la Joan Oliva i Milà. Principalment, en aquest equipament es preveu efectuar enguany un replantejament dels espais públics de les plantes 2a i 3a, així com millores d'accessibilitat i adequacions a la sala multimèdia. A l'Armand Cardona Torrandell, s'arranjaran els espais per realitzar activitats.

Així mateix, en ambdues biblioteques es renovaran les pantalles informatives. De cara al 2019, les inversions previstes es destinaran a millorar els accessos dels espais interns de treball i es faran intervencions de tractament de la humitat a la Joan Oliva. En total, el projecte de millores a les biblioteques ascendeix a 160.000 euros, el finançament dels quals es completarà amb aportacions de la Generalitat (subvenció de 30.000 euros per mobiliari, senyalització i maquinària) i l'Ajuntament.

D'altra banda, al Mercat del Centre l'aportació de la Diputació permetrà portar a terme el projecte per modernitzar i fer més confortable el trasllat de les mercaderies. En concret, es preveu substituir el muntacàrregues principal actual, per un de nou d'accessible i elèctric. Aquest projecte respon a una demanda dels paradistes, que l'any que ve es portarà a terme. La subvenció de 75.000 euros es complementarà amb 8.500 euros d'aportació municipal.

Pel que fa a l'Escola i Conservatori Municipal de Música Mestre Montserrat, es preveu habilitar l'antic espai del bar com a aula. Això requereix principalment aïllar acústicament l'espai, amb substitucions de portes, fusteria de les finestres i terra. A més a més es realitzaran altres actuacions de manteniment a l'edifici, com el sanejament de la fusteria del pati interior o arranjaments puntuals a la façana principal. Les obres es realitzaran durant l'estiu del 2019, per no interferir en l'horari lectiu del centre. El projecte té un import de 52.900 euros, dels quals l'Ajuntament n'assumirà 2.900.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00