Notícies

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Detall de la notícia

El FIMPT veu en la plaça del Port una oportunitat de futur per tornar a ser un certamen de referència

19/06/2018
Actuació de Puerto Candelaria a la plaça del Port Actuació de Puerto Candelaria a la plaça del Port

Bona valoració de la 38a edició del Festival de Música Popular i Tradicional

 La consolidació de la plaça del Port com l'escenari principal del FIMPT és un dels aspectes destacats en la valoració de la 38a edició del festival Internacional de Música Popular i Tradicional, que s'ha celebrat aquest cap de setmana a Vilanova i la Geltrú.

Més de 8.000 persones han gaudit de les 18 actuacions programades, tant en els escenaris com als carrers i places de la ciutat. La regidora de Cultura, Adelaida Moya, creu que la bona acollida de la plaça del Port com escenari principal del Festival "ens permet plantejar-nos el futur sense dificultats, és un lloc molt adequat per presentar els caps de cartell". Moya s'ha mostrat optimista respecte el futur del FIMPT perquè "la fórmula funciona, ens la creiem. Hem de ser més ambiciosos i treballar per tornar el FIMPT als seus orígens".

Valoració FIMPT 2A més de la valoració positiva pel que fa als escenaris del certamen, La regidora de Cultura ha destacat la qualitat de la programació i el fet que "aconsegueix atraure un públic divers, ampli" pel fet de programar en diferents franges horàries i en espais diferents.

El director artístic del FIMPT, Jordi Paulí, ha posat en relleu el compromís amb la qualitat i la varietat en la proposta musical que, enllaçada amb la veterania del Festival, el converteix en "un festival que ja és nostre, és un festival que té 38 anys, és degà a Vilanova". Paulí ha parlat també de com vincular les futures generacions a la musica tradicional, implicant l'alumnat de les escoles de música en activitats com ara el FiraSac i el vermut musical.

A l'hora de valorar les novetats en l'edició d'aquest any, l'organització destaca també la FIMPTeca, concerts de petit format amb músics locals, previs a les actuacions a l'escenari de la plaça del Port. L'aposta per les actuacions al carrer també és ben valorada, perquè "fan que puguem apropar al públic ampli la proposta musical popular i tradicional".

Respecte al canvi de la plaça de la Vila per l'Auditori Eduard Toldrà, Adelaida Moya explica que "el dubte era si ens havíem de mantenir a la plaça de la Vila posant en risc la qualitat i vam valorar que ni el festival ni la ciutat s'havien de veure afectats".


Valoració FIMPT 1Pel que fa a les dates de celebració en el calendari anual, la voluntat de l'organització és mantenir-se en els mesos de juny-juliol. Per Jordi Paulí "un festival com aquest ha d'estar en època d'estiu".

L'organització del FIMPT pensa ara a redimensionar el Festival, "respectant la qualitat, partint del que tenim. S'ha de créixer amb intel·ligència, no serà d'un any per l'altre".


IMATGES DEL FIMPT 2018 AQUÍ© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00