Notícies

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Detall de la notícia

VNG acull el debat de 100 organitzacions i empreses per uns territoris socialment responsables

08/06/2017
Seminari de Territoris Socialment Responsables Acte de benvinguda de la jornada, a la Biblioteca-Museu Víctor Balaguer

Aquesta tarda es proclamarà un manifest de compromís, amb presència del conseller Josep Rull

L'associació empresarial Respon.cat celebra avui a Vilanova i la Geltrú el Seminari de Territoris Socialment Responsables, que reuneix 100 persones en representació d'administracions locals i comarcals; empreses petites, mitjanes i grans; organismes acadèmics; organitzacions socials, empresarials, ambientals, etc., d'arreu de Catalunya.

L'objectiu de la jornada d'avui és renovar el compromís signat fa 10 anys a Sitges, per estendre el concepte de la responsabilitat social als territoris. Per això, durant el matí s'organitzen sessions de reflexió i debat entre els agents convocats. Ja a la tarda, es proclamarà el “Manifest de Vilanova i la Geltrú per uns territoris socialment responsables”, amb presència del conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Josep Rull.

L'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, ha donat la benvinguda al Seminari i ha agraït l'organització a la capital del Garraf, "des del convenciment personal -ha dit- que la responsabilitat social és una inversió de futur". Per a l'alcaldessa, "les societats socialment responsables generen confiança, un valor clau perquè qualsevol projecte prosperi".

En aquesta línia, ha expressat el compromís de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú "no només per integrar la responsabilitat social en el seu dia a dia, sinó per ser-ne actiu". Actiu per a l'impuls d'aliances al Garraf i a la vegueria del Penedès per fomentar valors com l'ètica, la sostenibilitat i la transparència, per esdevenir un territori socialment responsable. "Tenim un gran repte: que Catalunya sigui un país socialment responsable", ha afirmat l'alcaldessa.

L'obertura del Seminari ha comptat també amb la vicepresidenta de Respon.cat, Mercè Mullor, i el director adjunt de l'Associació l'Associació per a les Nacions Unides a Espanya, Xavier Guerrero. Així mateix, el president de l'Institut d'Estudis Penedesencs, Albert Tubau, ha intervingut posant en relació l'indret on es celebra la jornada, "el magne temple de cultura i saber" que és la Biblioteca-Museu Víctor Balaguer, amb l'objectiu d'unir els territoris per fer una societat millor.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00