Notícies

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Detall de la notícia

La Mesa d'entitats socials reflexiona sobre com fomentar el voluntariat

29/09/2011
El regidor Francesc Sànchez va presidir la trobada El regidor Francesc Sànchez va presidir la trobada

El portal de l'organisme a Internet pretén ser un canal per captar col·laboracions

La Mesa d'entitats socials de Vilanova i la Geltrú va celebrar ahir a la tarda una trobada a la Plataforma Centre Multiserveis, amb l'objectiu de tractar sobre la importància del voluntariat social. L'acte va servir per reforçar el coneixement del portal www.vilanovasolidaria.cat  entre les entitats de la Mesa, per tal que s'animin a utilitzar-lo.

Per al regidor de Serveis Socials i Salut de l'Ajuntament de la ciutat, Francesc Sànchez, el web té la finalitat de "captar nous voluntaris i anunciar els projectes de voluntariat", per això pot ser una eina útil per a les entitats socials. A més a més, és una via de difusió i d'interrelació entre les associacions, que pot ajudar a ampliar el ventall d'activitats que es promouen.

La intenció de la Mesa d'entitats socials és, a partir del treball en xarxa, millorar la resposta ciutadana a les situacions de precarietat econòmica i de diferents nivells d'exclusió social. La tasca de la Mesa és sumar esforços per millorar la cobertura de les necessitats bàsiques de la ciutadania, promoure el voluntariat social, sensibilitzar la població vilanovina no afectada directament per problemes econòmics i socials, i facilitar els canals de col·laboració.

Les actuacions de la Mesa d'entitats, des de la seva creació el novembre del 2009, han estat la millora del servei del Banc d'aliments i de les campanyes de recollida d'aliments i joguines, així com la posada en marxa del web de promoció del voluntariat social. Els projectes de les entitats que en formen part també s'han pogut millorar mitjançant la col·laboració entre elles.

L'acte va comptar amb la conferència El voluntariat: factor clau en la societat actual, a càrrec de Sílvia Penon, responsable del servei de formació de la Federació Catalana de Voluntariat Social. 

Descarrega't la foto.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00