Notícies

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Detall de la notícia

Finalitza el tractament anual preventiu contra la processionària del pi

31/10/2014
  Les palmeres han rebut també el tractament preventiu contra el morrut    Les palmeres han rebut també el tractament preventiu contra el morrut

Durant aquest mes també s'ha realitzat el tractament contra el morrut a les palmeres

El Servei Municipal de Jardineria de Vilanova i la Geltrú ha finalitzat aquests dies el tractament preventiu contra la processionària del pi. El tractament té caràcter anual i consisteix en aplicar als pins un producte natural anomenat "bacillus thuringiensis", coincidint amb l'estadi en el qual les larves inicien la seva alimentació de les fulles.

La processionària és un insecte que ataca totes les espècies de pins i cedres. En aquesta època ja han nascut les larves, que comencen a buscar el lloc més assolellat de l'arbre on fer el niu i passar l'hivern, fins que al febrer o al març baixen dels pins fent les típiques processons. La seva presència en zones urbanitzades comporta molèsties pels seus components urticants, especialment per lesions als ulls i en el cas de persones al·lèrgiques.

El tractament s'ha realitzat en horari nocturn, per tal d'evitar molèsties als veïns. De tota manera, l'aplicació del producte no és nociu ni per les persones ni pels animals domèstics.

D'altra banda, també aquest mes, ha finalitzat el tractament preventiu contra l'escarabat morrut de les palmeres. El Servei Municipal de Jardineria ha actuat a la totalitat de palmeres públiques que hi ha al municipi. El tractament preventiu es fa dos cops l'any, aprofitant el moment en que els escarabats fan les seves migracions en busca de noves palmeres on dipositar els seus ous.

El morrut és originari del sud-est asiàtic i la polinèsia. En els seus llocs d'origen afecta els cocoters, però aquí ha trobat refugi principalment a la palmera canària "Phoenix canariensis" i representa una seriosa amenaça pel patrimoni natural, ja que ha començat a afectar també a les dactilíferes .
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00