Notícies

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Detall de la notícia

Nova trobada de l'alcaldessa amb els veïns i veïnes del barri de Sant Joan

30/10/2014
   Neus Lloveras, amb Ariadna Llorens i Blanca Albà Neus Lloveras, amb Ariadna Llorens i Blanca Albà

Neus Lloveras explica en quin moment estan les seves demandes i pren nota de les noves

Aquest dimecres Neus Lloveras, acompanyada de les regidores Ariadna Llorens i Blanca Albà, s'ha reunit amb els veïns i veïnes del barri de Sant Joan, en una nova trobada de l'Alcaldessa al teu barri.

Lloveras va explicar als assistents la voluntat del govern municipal de continuar mantenint aquestes trobades amb la ciutadania, per tal de poder escoltar de primera mà tot allò que els interessa o preocupa, i intentar donar-hi una solució. Per l'alcaldessa es tracta d'un exercici d'aproximació a la ciutadania i de transparència.

La trobada va servir per donar a conèixer algunes de les accions que estan en marxa i que són prioritàries pel govern municipal, com el fet de disposar d'una línia d'ajuts de la Diputació de Barcelona per valor de 800 mil euros, que es destinaran a fer un seguit d'actuacions, la majoria de les quals són per manteniment de la ciutat. Així mateix, l'alcaldessa va explicar que, després de tres anys, el govern ha aconseguit equilibrar el pressupost municipal, aprimant la despesa. Aquest treball permet, segons ha dit, que l'any vinent es puguin congelar els impostos. 
centre cívic Sant Joan
A nivell de barri, els assistents a la trobada van preguntar per temes com la neteja, la qual consideren insuficient, la poca il·luminació en determinats carrers, la brutícia que generen els excrements dels gossos o els sorolls a la via pública.
A la trobada també hi va haver veïns que reclamaven un abaratiment de les quotes de l'Esportiu la Piscina, i d'altres que es van interessar per la presència de grans quantitats de coloms. Sobre aquesta qüestió la regidora de Medi Ambient, Blanca Albà, va explicar que des d'aquesta setmana s'ha instal·lat una dispensadora de pinso anticonceptiu amb el qual es vol arribar a controlar la població de coloms. De fet, en d'altres municipis on ja s'utilitza aquest sistema s'ha aconseguit una reducció d'aquestes aus de fins al 60%. Altres mètodes com les xarxades o les gàbies, han demostrat tenir poca incidència. A més, la regidora, ha explicat estan fent mediació tant amb la persona alimentadora com amb la seva família, per tal d'evitar el seu comportament.

Una part dels assistents a la trobada d'aquest dimecres eren membres de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca. Entre les seves reivindicacions van reclamar a l'ajuntament una major sensibilitat en temes d'habitatge i mantenir el compromís de la moció aprovada pel Ple sobre els desnonaments. També van demanar que es garanteixi a tots els ciutadans els subministraments bàsics de l'aigua, la llum i el gas.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00