Notícies

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Detall de la notícia

L'Ajuntament de VNG encarrega un estudi per millorar la competitivitat del sector pesquer

16/05/2017
Roda de premsa del govern de VNG amb la Confraria de Pescadors  Roda de premsa del govern de VNG amb la Confraria de Pescadors

L'alcaldessa destaca la pesca com un important actiu de la ciutat, que necessita innovar per ser sostenible

L'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, ha explicat aquest matí en la trobada setmanal del govern amb la premsa la implicació de l'Ajuntament de la ciutat en el projecte de modernització i millora de la comercialització que vol impulsar la Confraria de Pescadors. El suport municipal es concreta en l'encàrrec d'un estudi a una empresa especialitzada, que permetrà al sector pesquer elaborar el seu projecte i poder-lo presentar a una convocatòria d'ajuts europeus.

Acompanyada del primer tinent d'Alcaldia, Juan Luís Ruiz, i del vicepresident de la Confraria de Pescadors, Fausto Navales, Neus Lloveras ha ressaltat la importància de l'activitat pesquera per a la ciutat i ha manifestat el compromís de l'Ajuntament de "ser al seu costat en les accions que dugui a terme per innovar i mantenir viva la seva activitat".

Les dificultats del sector per sobreviure, amb una disminució gradual de les captures i dels preus de venda a la llotja, ha portat la Confraria a plantejar-se com reorientar-se. "Nosaltres sabem pescar, de comercialitzar no en sabem", ha afirmat Fausto Navales. En aquest sentit, ha agraït el suport de l'Ajuntament que, tal com ha explicat l'alcaldessa, "ha posat a disposició de la Confraria la Fundació ENT perquè treballin junts".

L'Ajuntament encarrega a ENT un estudi de millora de comercialització i traçabilitat dels productes pesquers de la Confraria de Pescadors de Vilanova i la Geltrú, per un import de 2.125 euros. A partir d'aquest document, ambdues parts prepararan un projecte que es presentarà a una convocatòria de fons europeus destinats a la pesca, el febrer de l'any que ve.

La Fundació ENT, amb seu a Vilanova i la Geltrú, és una iniciativa socioeconòmica especialitzada en economia i medi ambient, ecologia política, gestió dels residus, energia i pesca i alimentació. La seva activitat se centra a desenvolupar projectes amb un alt component d'innovació, amb la voluntat de contribuir a la transformació social.

Precisament la problemàtica sobre la pesca ha estat una qüestió tractada al Consell Municipal del Port, l'ens de participació ciutadana constituït el novembre de l'any passat per debatre sobre la infraestructura portuària i la seva relació amb la ciutat. El consell té una representació transversal, amb entitats i empreses que operen al Port; la Confraria de Pescadors; agents econòmics; l'Associació de Veïns de Baix-a-mar; ens públics com l'IMET i Neàpolis; l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, amb presència de tots els grups municipals, i Ports de la Generalitat.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00