Notícies

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Detall de la notícia

Neus Lloveras: 'El primer any ha estat decisiu per poder afrontar els tres propers en millors condicions'

22/06/2012
Un centenar de persones van assistir a l'acte       Un centenar de persones van assistir a l'acte

En un acte obert a la ciutadania ahir a Neàpolis, l'alcaldessa de VNG va parlar de l'inici del mandat i va respondre les preguntes del públic

Ahir al vespre es va celebrar a l'auditori de l'espai Neàpolis l'acte "Un any de govern", en el qual l'alcaldessa Neus Lloveras va explicar com està anant l'inici del mandat. En primer lloc, el periodista Bernat Deltell va realitzar una entrevista a l'alcaldessa, que va anar seguida de les preguntes del públic. El govern municipal pretenia que no fos un acte estrictament de balanç, sinó donar als vilanovins i vilanovines l'oportunitat de parlar-ne amb l'alcaldessa. L'acte va comptar amb tots els regidors i regidores del govern municipal i diversos de l'oposició.

Acte 1 any de govern 1Responent a l'entrevistador, Neus Lloveras va poder explicar perquè considera que aquest primer any del seu govern ha estat "un any de petits grans èxits". Va argumentar els aspectes en què s'ha avançat, sobretot en la millora de la situació econòmica de l'Ajuntament i les mesures preses per crear activitat econòmica.

Pel que fa a les accions per reconduir la delicada situació financera de l'Ajuntament, l'alcaldessa va citar les mesures per reduir el dèficit, l'aprovació d'un pressupost molt ajustat (més de 6 milions d'euros inferior), el pla per acollir-se al crèdit ICO per pagar els proveïdors, o la reorganització de l'Ajuntament perquè esdevingui més eficient, amb la creació de la figura d'un gerent i d'un equip directiu. "En un any hem passat de tenir un deute molt important a tenir una situació bastant més còmoda per afrontar la resta del mandat", va afirmar Neus Lloveras.

Accions per l'activitat econòmica

Quant a les mesures per generar activitat econòmica, l'alcaldessa es va destacar tres eixos en què s'està treballant i que poden significar la creació d'ocupació: el turisme, el port i la indústria del coneixement i de les TIC. En el foment del turisme, Neus Lloveras es va referir a la promoció de la ciutat que s'ha fet en fires i certàmens, especialment aprofitant les facilitats de comunicació de la nova C-15. També va parlar de la tasca que està realitzant la Taula de Comerç i Turisme, així com l'impuls de la marca Estació Nàutica.

Igualment, va parlar de les accions realitzades per oferir el Port de la ciutat a les comarques de l'interior, mentre que en l'àmbit de la ciutat campus del coneixement va explicar que s'està potenciant la indústria especialitzada en la telefonia mòbil i videojocs, així com també s'han fet accions en l'àmbit dels estudis ferroviaris i les investigacions de la mar, amb la UPC.

Acte 1 any de govern 4Els ciutadans i ciutadanes presents a l'acte van preguntar a l'alcaldessa sobre la situació de l'Eixample Nord; el dèficit d'inversions de la Generalitat; la tanca del Port; l'escola Pasífae; la liquidació de l'Auditori Eduard Toldrà; el trasllat del mercadal de La Collada; el projecte del nou hospital; les mesures de mobilitat per gestionar l'entrada massiva de vehicles per la C-15 a l'estiu; la possibilitat d'aturada de trens regionals a l'estació de Vilanova i la Geltrú; el peatge dels túnels del Garraf; la complexa organització del sistema sanitari en consorcis, i la supressió de barreres arquitectòniques.

Aplaudiment al govern i a l'oposició

El periodista Bernat Deltell, que va conduir l'acte, va introduir la seva entrevista amb un retrat biogràfic de Neus Lloveras i va elogiar la classe política de Vilanova i la Geltrú, tant la que hi ha representada al govern, com a l'oposició. Deltell va afirmar que els representants polítics de Vilanova i la Geltrú fan possible encara creure en la política, ja que han demostrat que són capaços d'arribar a enteses, posant per davant els interessos de la ciutat i evitant picabaralles entre partits. 

Fotos de l'acte 'Un any de govern'

Recull d'imatges del primer any de mandat:© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00