Notícies

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Detall de la notícia

El Port de Vilanova es dóna a conèixer a Igualada

16/01/2012
Port de Vilanova i la Geltrú Port de Vilanova i la Geltrú

La jornada servirà per apropar aquesta instal·lació a les ciutats de l'Eix Diagonal

Impulsada per Ports de la Generalitat, i també per la Cambra de Comerç a l'Anoia i l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, el dia 24 de gener se celebrarà a Igualada una jornada sobre el Port de la nostra ciutat.

Amb el títol Port de Vilanova, porta al Mediterrani, l'objectiu d'aquest acte és donar a conèixer a totes les poblacions que s'enfilen en l'Eix Diagonal les potencialitats del nostre port com a punt de partida per a l'exportació de mercaderies per mar.

Gerard Figueras, regidor de Joventut, Promoció Econòmica, Turisme, Comunicació i Premsa, ha presentat avui aquesta jornada, destacant que "amb l'obertura de la C-15, el que s'anomena Corredor de l'Ebre -entre Saragossa, Lleida, Igualada, Vilafranca del Penedès i la nostra ciutat- disposa des d'ara d'unes vies de comunicació ràpides, que en alguns trams són d'autovia, per tant, de no pagament, i que ofereix a aquestes ciutats trobar en Vilanova i la Geltrú la seva porta natural al mar".

En contra dels grans ports com Tarragona i Barcelona, el de Vilanova i la Geltrú ofereix als comerciants que operen amb menys productes un lloc de dimensions més adients a les seves potencialitats. Gerard Figueras ha afegit que "a més d'esdevenir aquesta porta al mar, a la ciutat també tenim capacitat per oferir als professionals del sector naus industrials i espais adients que facilitaran la seva activitat comercial". Per al regidor de Promoció "aquesta nova orientació serà compatible amb la resta d'activitats pesqueres i turístiques que es gestionen des d'aquí".

En aquest primer pas, l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú presenta el Port de Vilanova a les empreses de l'Anoia. Gerard Figueras ha explicat que "el nostre objectiu és crear nous llocs de treball a la ciutat i activar les sinergies entre empreses de l'Anoia i de la nostra ciutat. La voluntat és portar, més endavant, aquestes presentacions a Lleida i a Saragossa, on ja hem començat fer els contactes preliminars".

La jornada serà inaugurada per l'alcaldessa de la ciutat, Neus Lloveras, i comptarà amb la intervenció del secretari de Territori i Mobilitat, Damià Calvet.

Podeu consultar el programa aquí.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00