Notícies

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Detall de la notícia

VNG commemora el Dia Mundial del Medi Ambient

02/06/2010
Roda de premsa, aquest matí Roda de premsa, aquest matí

Aquest cap de setmana es concentren la major part d'activitats, que pretenen afavorir la conscienciació per canviar alguns hàbits quotidians

Amb el lema "Fem un gest pel medi ambient", l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú convida la ciutadania a participar al programa d'activitats al voltant del 5 de juny. Les propostes, que s'estenen fins al 9 de juny, són organitzades per diversos departaments i organismes municipals i entitats de la ciutat, com per exemple l'EMAiD i la Creu Roja. La commemoració del Dia Mundial del Medi Ambient començarà ja el dia abans, en què tindrà lloc la lectura d'un manifest elaborat per infants de la ciutat.

L'objectiu dels actes al voltant del Dia del Medi Ambient és la conscienciació de ciutadans i ciutadanes. "Canviar les dinàmiques per protegir el medi ambient depèn dels petits gestos que puguem fer les persones", ha afirmat la primera tinent d'alcalde i regidora de Participació i Medi Ambient, Iolanda Sánchez. En aquest sentit, la regidora ha reivindicat les "petits revolucions quotidianes" per avançar en un model econòmic i social més sostenible.

Per facilitar el canvi d'hàbits de consum, la Fira Internacional de les Idees i els Invents, Attic, donarà aquest cap de setmana algunes pistes. Hi tindrà lloc un espai monogràfic sobre l'energia, que serà "una plataforma per a les màximes innovacions aplicades en les energies renovables", ha afirmat Iolanda Sánchez. La regidora ha manifestat que aquesta és una porta a un model productiu nou, un actiu de l'economia que ajudarà a fer front a la crisi.

Els actes

Divendres, 4 de juny, al matí, es col·locarà a la plaça de la Vila la instal·lació artística Salvem-los, una creació de l'alumnat del Taller de Dibuix Artístic de l'Escola Municipal d'Art i Disseny (EMAiD), dedicada a l'Any Internacional de la Biodiversitat. La mostra serà decorat de fons de la lectura del manifest que tindrà lloc a les 12 h. El text l'elaboraren els alumnes de les escoles vilanovines adherides al programa Agenda 21 Escolar.

L'endemà, Dia Mundial del Medi Ambient, un punt d'informació a la cruïlla de la rambla Principal amb l'avinguda de Francesc Macià atendrà tots els ciutadans i ciutadanes que ho desitgin al voltant dels "petits gestos" que es poden fer per millorar l'entorn i, en conseqüència, la salut de les persones. Amb la implicació de la Creu Roja i d'Ecotic, s'habilitarà un punt de recollida de telèfons mòbils i altres aparells electrònics, que contenen elements altament contaminants.

L'entitat Creu Roja, a més a més, convidarà els nens i nenes que passin per la rambla a participar en jocs per aprendre sobre el reciclatge, alhora que realitzaran una enquesta als adults. A banda de la seva tasca en situacions d'emergència, l'entitat té una important branca en la conscienciació sobre el medi ambient, segons ha explicat avui la seva representant, Gabriela Guerrero. En aquesta línia, ja fa dos anys que es du a terme la campanya de recollida de mòbils. 

Dissabte tindran lloc altres activitats dirigides als infants, com un taller de flors de paper, una gimcana d'habilitat amb bicicleta, un circuit d'educació vial o el taller Recicl-art. Totes elles compten amb l'organització o el suport del Projecte d'Intervenció Integral del Nucli Antic. Així mateix, diumenge la Regidoria d'Esports convida a provar el nou itinerari saludable urbà de la ciutat, amb sortida a plaça de les Casernes i fins a la plaça d'Adarró.

D'altra banda, l'Institut Català de l'Energia i l'Agència Local de l'Energia de Vilanvoa i la Geltrú promouen un concurs de fotografia amb el lema "Ensenya'ns com estalvies energia". Les bases es podran consultar a www.vilanova.cat/cria. Els actes al voltant del Dia del Medi Ambient acabaran el 9 de juny amb la col·locació del mural Artiterra 2010 a les instal·lacions del Centre de Recursos i Informació Ambiental, al carrer de Josep Llanza. La mateixa creació s'ha utilitzat com a imatge del Dia del Medi Ambient.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00