Notícies

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Detall de la notícia

Famílies vilanovines del programa 'Vacances en pau' viatgen al Sàhara

03/12/2018
Infants sahrauís i les seves famílies vilanovines, aquest estiu (foto: @saharavng) Infants sahrauís i les seves famílies vilanovines, aquest estiu (foto: @saharavng)

L'alcaldessa de VNG i la regidora de Cooperació acompanyen el grup i visitaran projectes realitzats amb suport municipal

 Les famílies vilanovines que cada estiu acullen infants del Sàhara, en el marc del programa "Vacances en pau", viatgen aquesta setmana al camp de refugiats de Tindouf. L'expedició, organitzada per la Delegació Sahrauí a Catalunya, té l'objectiu de fomentar una relació fluïda entre les famílies sahrauís i les famílies d'acollida catalanes.

L'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, i la regidora de Cooperació, Blanca Albà, acompanyaran el grup vilanoví entre el 5 i el 9 de desembre, per tal de conèixer la situació que es viu al camp de refugiats. L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú té una llarga tradició de solidaritat amb el poble sahrauí i des de 2008 presideix la Coordinadora Catalana d'Ajuntaments Solidaris amb aquesta causa (CCASPS).

En la seva estada, les representants municipals tenen previst entrevistar-se amb el ministre de Cooperació de la República Àrab Sahrauí Democràtica (RASD), Bulahi Mohamed Fadel, per conèixer de primera mà les necessitats dels refugiats i refugiades. Així mateix, visitaran els projectes en quals l'Ajuntament ha cooperat més recentment.

Cooperació amb el Sàhara
Mitjançant subvenció a l'entitat vilanovina Acció Solidària amb el Sàhara, els darrers 10 anys s'ha col·laborat en la rehabilitació de dues escoles, a la millora dels sistemes de connexió entre escoles i en la reposició de cisternes familiars al camp de Tindouf. Així mateix, a través del Fons Català de Cooperació, s'ha donat suport a un projecte d'atenció oftalmològica a la població dels campaments i s'ha participat en campanyes per fer front a emergències, com inundacions i crisis humanitàries.

Des de fa 20 anys, l'Ajuntament col·labora també amb el programa "Vacances en pau", que a Vilanova i la Geltrú és coordinat per Acció Solidària amb el Sàhara, i que permet que cada estiu una vintena d'infants de Tindouf convisquin amb famílies vilanovines, i per tant tinguin l'oportunitat de gaudir d'unes vacances més confortables i amb temperatures més suaus, que les dures condicions que tindrien al camp de refugiats.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00