Notícies

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Detall de la notícia

Conveni entre l'IMET i el Centre de Normalització Lingüística Alt Penedès-Garraf

12/05/2017
El regidor d'Educació i Ocupació, Joan Martorell i el president del CNL Alt Penedès-Garraf, Josep Moya El regidor d'Educació i Ocupació, Joan Martorell i el president del CNL Alt Penedès-Garraf, Josep Moya.

L'acord de col·laboració contempla accions d’assessorament lingüístic i la difusió de programes que fomenten l'ús del català

Amb l'objectiu de fomentar l'ús de la llengua catalana en l'àmbit de la formació i l'ocupació, dimecres el regidor d'Educació i Ocupació de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Joan Martorell i el president del CNL Alt Penedès-Garraf, Josep Moya, van formalitzar un conveni de col·laboració entre ambdues organitzacions (IMET-CNL).

A trets generals l'acord contempla per part del Centre de Normalització Lingüística l'assessorament lingüístic per atendre consultes sobre la llengua catalana i informació sobre recursos lingüístics en l'àmbit de la formació i l'ocupació; també assessorament sobre criteris lingüístics en l'àmbit dels cursos que organitzen o la organització d'una sessió sobre comunicació i atenció als clients per a l'alumnat dels cursos de l'àmbit d'atenció al públic, entre d'altres. D'altra banda l'IMET formalitza, mitjançant el conveni, el seu compromís a utilitzar el català en totes les comunicacions i documentació interna i a col·laborar amb el CNL en la difusió del programa Voluntariat per la Llengua entre el personal de l'institut municipal i les persones usuàries del centre, entre d'altres.

Durant la signatura del conveni el regidor d'Educació i Ocupació va qualificar la col·laboració "de molt positiva atenent al fet que el CNL és un servei amb activitat a la ciutat i al territori que treballa amb l'objectiu de fomentar l'ús de la llengua catalana que és un dels trets d'identitat del país". Així mateix, segons Joan Martorell la col·laboració entre l'IMET i el Centre de Normalització Lingüística "esdevé una manera de fer present la importància de la llengua catalana en el dia a dia de les activitats formatives del centre". Per la seva banda el president del CNL Alt Penedès-Garraf ha destacat "la tasca de difusió i divulgació que fa l'IMET entre les persones usuàries del centre dels diferents programes per fomentar l'ús del català que realitza el CNL".

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00