Notícies

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Detall de la notícia

Finalitza la temporada d'estiu amb bona ocupació turística i d'utilització dels nous serveis

20/09/2018

Els canvis en la mobilitat a la façana marítima, la nova platja del Far i la millora de serveis al conjunt de les platges es tradueixen en un balanç satisfactori de la temporada per part del Govern municipal.

Aquest diumenge 16 de setembre ha finalitzat la temporada d'estiu a Vilanova i la Geltrú. Enguany el Govern municipal ha posat en marxa iniciatives destinades a aconseguir una mobilitat més amable a la façana marítima que ha comportat canvis importants. Així mateix les platges, amb la nova platja del Far naturalitzada com a element més valorat, han disposat d'una oferta ampliada que ha estat impulsada per les noves concessionàries dels xiringuitos que no finalitzen la seva activitat fins al 30 de setembre.

El portaveu i regidor de Promoció de Ciutat, Jordi Medina i el regidor de Projectes i Obres, Serveis Viaris i Mobilitat, Joan Giribet han presentat les dades dels diferents serveis que evidencien que Vilanova i la Geltrú continua sent referència com a destinació d'un turisme de qualitat i sostenible, malgrat l'ocupació turística global hagi sofert una petita davallada per sota del conjunt que s'ha registrat a Catalunya. En aquest sentit, Jordi Medina ha donat a conèixer que "l'ocupació total de la temporada ha estat del 84%, cinc punts per sota que l'any anterior en un context de país on la davallada registrada ha estat d'un 6%". Per aquest motiu, el regidor Medina ha afirmat que "no es tracta d'un problema específic de Vilanova i la Geltrú sinó del conjunt del país". Així mateix, segons ha donat a conèixer el sector hoteler de la ciutat "s'ha fet notar que tot i la davallada s'ha generat més despesa econòmica a la ciutat i per tant es detecta un poder adquisitiu més alt per part dels nostres visitants". Segons Jordi Medina aquest és un bon indicador que avala "l'aposta per un turisme de més qualitat i alhora sostenible per a la capital del Garraf". Per establiments, l'ocupació dels hotels s'ha situat en el 81%; la dels aparthotels  en el 84%, mentre que els càmpings han registrat una ocupació del 88%.nous retols turisme

Per contra, el regidor de Promoció de Ciutat ha explicat que el Gremi de Restauració ha informat que han registrat una davallada en la facturació del juliol que en canvi "no s'ha notat a la zona centre de Vilanova" on s'ha registrat més afluència de comensals. Finalment, el regidor de Promoció de Ciutat ha parlat de la "consolidació de la marca turística de la ciutat, un procés de treball que s'està desenvolupant amb la implicació dels agents turístics i econòmics de la ciutat". A tall d'exemple, Jordi Medina ha destacat els diferents elements promocionals que s'han llençat, entre els quals "els nous rètols d'entrada a la ciutat que ajuda a consolidar la nostra marca turística".

platja del farQuant als serveis de platges i les novetats que enguany s'han implantat a la façana marítima, el regidor de Projectes i Obres, Serveis Viaris i Mobilitat, Joan Giribet ha posat l'accent en la nova platja del Far que ha estat qualificada per ell mateix com "una de les joies de l'estiu". La naturalització d'aquesta platja que ha comportat l'eliminació de l'estacionament va obligar el Govern a cercar solucions "amb l'objectiu de reduir el trànsit del passeig". L'aparcament de la ronda Europa i el servei de busos llançadora gratuïts a la platja del Far i de Ribes Roges han estat segons el regidor Giribet una bona solució. Respecte de l'aparcament de la ronda Europa Joan Giribet ha explicat que "no ha estat al màxim de la seva ocupació i pensem que l'hem de donar a conèixer molt més", mentre que "el servei de bus llançadora ha tingut bons resultats amb un total de 45.129 passatgers" en el global de trajectes realitzats. D'aquests, 35.000 corresponen al servei directe a la platja del Far i, 10.000 a Ribes Roges.

El regidor de Mobilitat ha explicat que era de preveure que s'utilitzés més el bus a la platja del Far però en tot cas el que s'ha evidenciat ha estat "una millora del trànsit a la ronda Europa i així ens ho han manifestat també els mateixos veïns del barri de Mar" amb els quals també es vol valorar la implantació de l'àrea verda i zones blaves en aquest punt de la ciutat. El regidor Giribet ha explicat que s'han emplaçat a continuar treballant avançant la possibilitat que "potser caldria tractar ambdues àrees verdes de la mateixa manera ja que el fet de tractar-ho de manera diferent ha generat algunes confusions". Finalment, també s'ha evidenciat la bona acollida de l'aparcament per a bicicletes gratuït de Ribes Roges amb un registre total de 2.200 vehicles i una mitjana de 60 usuaris durant els caps de setmana, mentre que en dies feiners la mitjana era de 25 vehicles.

En relació al servei de socorrisme, Joan Giribet ha explicat que enguany s'ha millorat aquest servei juntament amb el de neteja de platges. Segons Giribet "es va reforçar el servei de socorrisme amb més hores i efectius", la qual cosa ha permès realitzar gairebé 4.200 accions de prevenció als banyistes; 491 assistències i 143 serveis de bany adaptat a persones amb mobilitat reduïda. Mentre que en relació a la neteja de les platges "s'ha reforçat  amb més efectius i vehicles" i s'ha treballat per evitar l'acumulació de burilles de cigarreta a la sorra amb el repartiment de 10.000 cendrers portàtils.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00