Notícies

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Detall de la notícia

El conseller de Territori i Sostenibilitat visita les obres del nou passeig de Ponent

22/07/2016
Moment de la visita al passeig de Ponent Moment de la visita al passeig de Ponent

L'actuació suposa la creació d'un passeig que connecta el parc de Ribes Roges amb l'Estació Marítima del Port

 Aquest migdia el conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Josep Rull, ha visitat les obres que s'han dut a terme al dic de Ponent, on s'ha creat un nou passeig que connecta el parc de Ribes Roges i l'Estació Marítima. L'alcaldessa de la ciutat, Neus Lloveras, ha acompanyat el conseller en la seva visita, juntament amb el delegat territorial de la Generalitat a Barcelona, Miquel Àngel Escobar, el secretari d'Infraestructures i Mobilitat, Ricart Font, i el regidor d'Urbanisme, Habitatge i Medi Ambient, Gerard Llobet, i el regidor de Mobilitat, Serveis Viaris, Projectes i Obres, Joan Giribet, de l'Ajuntament de VNG.

El conseller Josep Rull ha explicat que s'ha fet una inversió important de més de 250.000 euros per tal de transformar aquest espai. "La voluntat és que els ports siguin una continuïtat de la ciutat. Vam treure la tanca que separava la ciutat i el port, i ara fem entrar el port a la ciutat. Aquest és l'objectiu com a destí turístic que pretén la ciutat". El conseller ha afegit que a partir de setembre es farà una nova inversió d'un milió d'euros per les obres de la plaça del Port "que ens permetrà tancar tot el conjunt de l'actuació". Josep Rull ha explicat que des de la Generalitat "volem posar en valor aquest port. Per la seva situació, aquest és un port molt estratègic". 

passeig de Ponent 2
Per la seva banda, l'alcaldessa Neus Lloveras ha agraït al conseller la intervenció tan important que s'està fent al port de la ciutat. "Ports està fent una bona inversió a Vilanova. Ara només falta la plaça del Port. En els darrers anys, aquesta zona ha canviat molt. Calia posar-nos al dia".

Aquesta actuació ha suposat la unió de la part ciutadana de Vilanova i la Geltrú amb la part nàutica, amb la creació del carril-bici, l'enjardinament de la zona i l'accés a tot el conjunt del port i les seves activitats pesqueres, esportives i comercials. També s'ha instal·lat un nou enllumenat amb leds.

passeig de Ponent 3


El dic de Ponent tenia una vorera estreta. Les obres li han donat ara una amplada de 10 metres, on s'ha creat un passeig separat per una franja verda contínua acabat amb sauló, que crea un recorregut lineal des del parc de Ribes Roges fins entrar al pàrquing de la Daurada, originant un recorregut més amable i protegit per als vianants.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00