Notícies

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Detall de la notícia

La Camerata Eduard Toldrà organitza un concert especial per recollir fons

28/06/2018
Marijó Riba i Adelaida Moya Marijó Riba i Adelaida Moya

Albert Guinovart, David Alegret, Maria Lluïsa Muntada i Edmon Colomer, convidats especials el 7 de juliol

 L'associació musical Eduard Toldrà i la camerata Eduard Toldrà, amb la col·laboració de l'auditori Eduard Toldrà volen homenatjar la figura del músic vilanoví en un concert especial dedicat a la seva obra.

El 7 de juliol a les 21.30 h, a l'Auditori, la formació de càmera vilanovina oferirà una actuació especial, que comptarà amb convidats excepcionals com el pianista Albert Guinovart, el tenor David Alegret, la soprano Maria Lluïsa Muntada, i el director Edmon Colomer. Tots ells actuaran de forma desinteressada, i la recaptació del concert es destinarà a l'adquisició de documentació personal d'Eduard Toldrà que es donarà al Fons Toldrà de la Biblioteca Museu Víctor Balaguer.

La regidora de Cultura, Adelaida Moya, ha destacat "el treball comú de la regidoria de Cultura amb l'associació Eduard Toldrà, durant molt de temps", i ha posat en relleu que l'Associació "fa una feina de divulgació de la música clàssica, ens ajuda a acostar aquesta música al gran públic i també fa una tasca important pel que fa a la investigació i la documentació de la música en general i sobretot d'Eduard Toldrà".

La recaptació del concert es destinarà a adquirir un fons documental format per cartes que Eduard Toldrà va escriure de jove, el temps que va estar de gira per Europa amb el quartet Renaixement, una etapa poc documentada de la vida del músic. Les cartes expliquen el dia a dia de les gires que feien per Europa, i que Toldrà enviava al seu pare i als seus amics i familiars.

Cartes Eduard Toldrà


En nom, de l'Associació Musical i de la Camerata, Marijó Riba ha agraït a l'hereva i filla d'Eduard Toldrà, Narcisa Toldrà, la disposició per difondre la vida i l'obra del músic. "Ens sentim obligats a anar homenatjant i promocionant la figura i l'obra d'Eduard Toldrà".

En el repertori del concert s'hi podran escoltar peces com ara les "vistes al Mar" "que és una de les obres més emblemàtiques del músic i diria que molt vilanovina, per com sona de mediterrània" explica Marijó Riba. També hi haurà una peça que tocaran conjuntament la Camerata i Albert Guinovart, "que són les danses de Vilanova que Toldrà va arranjar, i a més es posarà a la batuta Edmon Colomer".

Les entrades al concert costen 15 € en la venda anticipada i 17 € a la taquilla, i es poden adquirir des d'avui al web de l'Auditori http://www.auditoritoldra.cat/.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00