Notícies

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Detall de la notícia

Més d'un centenar de persones ja han donat la cara contra la pobresa

23/10/2012
Les entitats van mostrar els seus projectes de cooperació  Les entitats van mostrar els seus projectes de cooperació

La mostra d'entitats de cooperació aplega una vintena d'entitats de la ciutat, tot i la pluja

Un centenar de persones van signar dissabte el manifest "Jo dono la cara contra la pobresa". Coincidint amb la cinquena edició de la Mostra d'Entitats de Cooperació l'Ajuntament ha posat en marxa una recollida d'adhesions al manifest i també una recollida de retrats. Durant unes setmanes es recolliran signatures i tothom que vulgui podrà afegir una foto de la seva cara.

Aquesta era una de les activitats programades dins de la mostra que dissabte es va dur a terme a la plaça de la Vila. El mal temps però va impedir desenvolupar totes les activitats previstes i només es van fer les actuacions del matí.

La Mostra d'Entitats de Cooperació treballa per donar a conèixer les diferents entitats de cooperació de la ciutat així com els seus projectes per mitjà d'una diada lúdica. La iniciativa pretén també ser alhora una jornada de sensibilització ciutadana contra la pobresa. De fet, amb les imatges recollides "contra la pobresa" al final es farà un mural que simbolitzarà la foto conjunta en contra la pobresa. Tothom que es vulgui adherir al manifest ho pot fer AQUÍ. 

La vintena d'entitats que van participar a la trobada a la plaça de la Vila van ser Acció Solidària amb el Sàhara, Associació Vida Útil, Destino Etiòpia, Casal d'Amistat Cuba Garraf, CCONG Ajuda al Desenvolupament, Cooperacció, Cooperavida, Sindicalistes Solidaris Fundació Josep Comaposada, Fundació Escola Pia, Intermón Oxfam, Mans Unides, Fundació Martí Bonet, Fundació i Salut i Societat Sense Fronteres, Garraf Coopera, Grup de Solidaritat Fem Pous i les entitats de la Mesa d'Entitats Socials de Vilanova i la Geltrú: Associació Alè, Fundació Casa d'Ampara, Amics de la Gent Gran, Cáritas, Creu Roja, Mensa del Cor-Cáritas Interparroquial, D'Ins Garraf, Atra, Servei d'habitatge Social de Sant Joan i l'Associació de Familiars de Malalts Mentals del Garraf.

Al llarg del matí hi va haver 2 actuacions: la Coral de l'AFAMMG, i el grup de joves Casals d'Estiu del grup de Solidaritat Fem Pous. Els dos grups varen cantar diferents cançons del seu repertori

La Mostra coincideix habitualment amb el dia de l'Eradicació de la Pobresa, el 17 d'octubre, o en dates properes. Enguany s'ha volgut promoure una major consciència sobre la necessitat d'eradicar la pobresa i la indigència arreu del món, ja sigui en nostre entorn més proper o als països del sud que, des de fa molt temps, veuen vulnerat el seu dret fonamental a viure amb dignitat. 


Descarrega't la foto AQUÍ
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00