Notícies

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Detall de la notícia

El Govern destaca la feina feta per sanejar els comptes municipals i mantenir els serveis

21/09/2017
Neus Lloveras i Teresa Llorens Neus Lloveras i Teresa Llorens

L'Ajuntament ha incorporat les recomanacions de la Sindicatura en la gestió de subvencions

 El Ple del mes de setembre va aprovar els Comptes de l'Ajuntament i dels seus organismes i societats corresponents al 2016, així com dels consorcis adscrits. La regidora d'Hisenda, Glòria Garcia, va explicar que “el resultat de la liquidació de 2016 és positiu en 4,7 milions d'euros, si bé el romanent de tresoreria presenta un dèficit de 2,9 milions d'euros, tenint en compte que s'aprovisiona com a dubtós cobrament una partida de 7,7 milions d'euros.”

L'alcaldessa, Neus Lloveras, en la valoració posterior del Ple, va destacar la “gran feina feta per anar sanejant els comptes i per estabilitzar la tresoreria, tot això sense posar en risc la prestació de serveis”.

Dilluns, en el debat sobre aquest punt, alguns grups polítics van fer referència al resultat d'una auditoria que ha fet la Sindicatura de Comptes sobre les despeses per transferències de l'exercici 2015. En les conclusions de l'informe es fan una sèrie d'observacions i recomanacions sobre el pagament de les subvencions. L'alcaldessa va voler agrair la tasca de la Sindicatura, “és una feina que ens va bé als ajuntaments per millorar procediments” i va recordar que les subvencions s'aproven cada any al Ple.

La regidora de Cultura, Teresa Llorens, també va parlar sobre aquest tema per explicar que “ja hem implementat algunes millores aquest any”. Alcaldessa i regidora van explicar que gran part dels desajustos en el pagament i la justificació de subvencions han estat motivats per la tresoreria “feble” de l'Ajuntament, una situació que ha millorat els darrers anys i que per tant també s'ha de reflectir en una millor gestió de les subvencions, amb l'objectiu de posar totes les facilitats possibles a les entitats que donen vida a la ciutat.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00