Notícies

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Detall de la notícia

S'inaugura el rober solidari al centre cívic La Geltrú

19/04/2016
L'espai, obert a donacions, obrirà dimecres i dijous de 10 a 12 h, i dimecres de 17 a 19 h    L'espai, obert a donacions, obrirà dimecres i dijous de 10 a 12 h, i dimecres de 17 a 19 h

El servei, gestionat per l'Associació Alè, ha de servir per facilitar roba en bon estat a les famílies derivades de Serveis Socials que ho necessitin

Fa un parell d'anys, l'Associació Alè, membre de la Mesa d'Entitats Socials de VNG, va iniciar de manera informal un servei de rober solidari per als usuaris del seu projecte d'esmorzars solidaris Cafè Caliu.
Després de donar un total de 1.500 peces de roba a 81 persones, l'espai que ocupaven al centre cívic La Geltrú va quedar petit.
En una iniciativa conjunta amb les regidories de Participació i Serveis Socials de l'Ajuntament de VNG, els voluntaris i usuaris de l'Associació Alè han adequat un espai municipal, just sobre el centre cívic, on des d'aquesta setmana s'ofereix un servei de rober en condicions.

En l'acte d'inauguració, la regidora de Serveis Socials, Gisela Vargas, va recordar que “la nostra ciutat és molt afortunada en molts aspectes, com el clima o el mar, però sobretot ho és per la seva gent, com l'Associació Alè i altres entitats que promouen projectes socials compartits amb l'Ajuntament i ens permeten sumar. Estarem al vostre costat en totes les iniciatives de caràcter social que proposeu tirar endavant”.
Inauguració rober petita
Vargas va destacar el treball en xarxa, i va agrair tots els usuaris i voluntaris de l'entitat que han ajudat a adequar l'espai, així com les diferents empreses que hi han col•laborat: Venca amb l'aportació de roba, AKI amb material expositor, o l'Obra Social “la Caixa”, que dóna suport al projecte del rober solidari amb 2.000 euros.

Per la seva banda, el president de l'Associació Alè, Jose Belzunces, va voler agrair la implicació de totes les persones i empreses que hi han donat suport, de les regidories de Participació i Serveis Socials, i va explicar que “ara mateix estem al 100% d'estoc, no necessitem més volum de roba, En tot cas, qui vulgui fer donacions, en pot fer de vambes i de roba infantil. Només demanem que estigui en bones condicions, i que ens la portin ja neta”.

El servei de rober solidari abastirà les persones que ho necessitin, derivades des dels Serveis Socials municipals, o bé a través de les entitats de la Mesa d'Entitats Socials.
S'hi pot portar roba, però també es pot deixar als contenidors de Roba Amiga de la Fundació Formació i Treball i Dins Garraf.
Inauguració rober petita1
L'acte d'inauguració de dilluns va comptar amb la presència de voluntaris i usuaris que han tirat endavant el projecte, i dels representants de Venca, Joan Alemany; AKI, Joaquim Rodríguez; i Caixabank, Joan Nogués.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00