Notícies

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Detall de la notícia

S'arrangen els espigons de la platja de l'Ibersol a l'urbanització del Prat de Vilanova

08/11/2013
El Prat de Vilanova es queda sense la platja de l'Ibersol cada hivern  El Prat de Vilanova es queda sense la platja de l'Ibersol cada hivern

La setmana vinent la Demarcació de Costes a Catalunya començarà unes obres llargament reivindicades per l'Ajuntament de VNG. El Prat tornarà a tenir platja, i serà segura

La platja de l'Ibersol, al barri del Prat de Vilanova, és pràcticament inexistent degut a l'erosió provocada pels temporals que ha patit reiteradament. Uns temporals que han afectat de tal manera la platja i l'estructura del passeig que no només ha desaparegut la platja, sinó que hi ha punts que representen un greu perill físic per a les persones que hi transiten, ja que les escales han quedat descalçades i petites zones del passeig en voladís. Els espigons existents, juntament amb el moviment i la descol·locació de les pedres de l'escullera, fan que les corrents marines provocades pels temporals de cada hivern s'enduguin la sorra de la platja, dificulten la seva permanència i que hi pugui tornar a haver sorra.

Davant d'aquest fet que es repeteix cada any, la regidora de Serveis Viaris i Mobilitat Glòria Garcia i el regidor d'Urbanisme, Obres i Habitatge, Joan Giribet, han estat insistint davant la Demarcació de Costes per evitar els danys que el mal estat de les infraestructures pot causar en les persones, els habitatges i el mateix passeig. No ha estat fins ara que la Demarcació de Costes a Catalunya ha mostrat la seva preocupació, i s'ha decidit a tirar endavant les obres per refer els espigons i recuperar la platja de l'Ibersol.

Les obres s'iniciaran durant la setmana de l'11 de novembre, tot i que durant aquesta setmana s'hauran pogut observar moviments de preparació a la zona, i està previst que estiguin finalitzades abans de Nadal, tot i que dependrà de la climatologia i el comportament de la mar. En primer lloc s'aportarà 3.000 m3 de sorra, i seguidament es reconstruiran els espigons.

Mentre durin les obres, hi haurà dies que entraran i sortiran camions de grans dimensions pel trasllat dels materials. En cas que calgui garantir la seguretat i el correcte funcionament de les obres, si cal algun canvi en la senyalització vial, s'efectuarà amb la suficient antelació i la corresponent informació.


© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00