Notícies

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Detall de la notícia

Darreres activitats de Nadal i Reis a la ciutat

05/01/2018
Fent galetes per als Reis   Fent galetes per als Reis

Tallers de galetes i fanalets, Pastorets i una festa juvenil completen el calendari d'aquestes festes a VNG

Amb l'arribada dels Reis d'Orient acaba el període de Nadal a la ciutat, per mirar cap a la festa major d'hivern de Sant Antoni i els Tres Tombs. I els nens i nenes de la ciutat aprofiten els darrers dies de vacances per gaudir de l'oferta d'activitats de Nadal i Reis de la ciutat.

Els centres cívics han ofert aquests darrers dies tallers relacionats amb l'arribada dels Reis d'Orient, com un taller de fanalets a Sant Joan, amb 10 infants inscrits, o dos tallers per fer galetes per als Reis, a La Collada i a la Geltrú, amb 14 inscrits a cada lloc.
Galetes per als Reis 250
Un altre dels tallers d'èxit, que s'ha fet al mercat de Mar, al Mercat del Centre, i a la plaça de la Vila, és el taller de TecnofanaLEDS que organitza Tecnolab. Es tracta de fanalets il·luminats amb tecnologia LED (light-emitting diode) per poder participar en la rebuda als Reis d'Orient durant la cavalcada. Els fanaLEDS s'encenen i s'apaguen incorporant un sensor de posició a la base.
Els monitors de Tecnolab acompanyen els més petits per experimentar de manera pràctica, adquirint habilitats. També és una forma de prendre contacte amb una tecnologia com la il·luminació amb LEDS, unes làmpades més eficients pel seu menor consum energètic, i amb un cicle de vida més llarg.
Fanaleds per als Reis 250Fanaleds per als Reis 250a
Entre les opcions d'activitats per a petits i grans hi ha, fins al dia 17, la possibilitat de visitar l'exposició de diorames i de figures de pessebre de l'Associació Pessebrista al carrer de Manuel de Cabanyes.
I encara hi ha tres representacions dels Pastorets, de Josep Maria Folch i Torres, al Círcol Catòlic. El grup de teatre l'Escotilló les oferirà el dia de Reis a les 19 h, i diumenge 7 a les 18 h. La sessió de dissabte 13 a les 21 h serà especial, perquè reunirà dalt de l'escenari actors i actrius que han cantat i interpretat els Pastorets en algun moment al llarg d'aquests 50 anys.
Les entrades disponibles es poden comprar per Internet, a www.tictactiquet.com, i al Círcol Catòlic una hora abans de cada representació.
A més, fins al 17 de gener, es pot visitar al TOC l'exposició "50 anys pujant el teló", en el marc de la celebració del 50è aniversari de L'Escotilló. La mostra fa un repàs històric del grup de teatre en imatges i a través de diversos materials.

Finalment, per als més joves, La Unió Vilanovina organitza la Nit de reines a la Nau del ferrocarril, una festa amb sessions de diferents DJs.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00