Notícies

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Detall de la notícia

La proposta de taxes per 2017 i els recorreguts del bus, al Consell Municipal de Veïns

27/10/2016
   Aquest dimecres al Saló de Plens Aquest dimecres al Saló de Plens

L'equip de govern municipal explica als representants de les associacions de veïns ambdós temes.

La proposta del govern municipal sobre les ordenances fiscals per l'any vinent i les alternatives als recorreguts de les línies L3 i L4 van centrar la trobada del Consell Municipal de Veïns que aquest dimecres a la tarda s'ha celebrat al Saló de Plens de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú.

La segona tinenta d'alcaldia i regidora de Recursos Humans, Economia, Hisenda i Seguretat, Glòria Garcia va obrir la sessió donant a conèixer als representants de les associacions veïnals la proposta que el govern municipal presentarà aquest vespre al Ple extraordinari, per tal de ser sotmesa a la seva votació. Garcia va defensar davant els veïns una proposta d'ordenances “molt més justa i equilibrada,  que afavoreix les persones amb menys recursos”

El segon dels temes de l'ordre del dia el va explicar el regidor de Mobilitat, Serveis Viaris, Projectes i Obres, Joan Giribet i va consistir en detallar als assistents tot el procés que ha portat a modificar els recorreguts de les línies L3 i L4 de l'autobús urbà, després de la sentència del TSJC que obligava al consistori a suprimir-les.

En l'actualitat el servei d'aquestes línies queda compensat per un servei alternatiu amb la línia interurbana Vilanova-Sitges, el que suposa canvis en el servei que es prestava fins ara. Joan Giribet va explicar que la nota negativa era un recorregut més llarg, i per tant, a vegades menys puntual, la falta de més espai dins els actuals autobusos per a cadires de rodes i cadiretes o la distància entre les parades i edificis com el Tanatori i el Jutjat. Per contra, les millores que s'han aconseguit són la reducció de 30 a 20 minuts la freqüència de pas, servei de bus en diumenge, increment de places assegudes, servei de bus directe a l'Hospital de Sant Camil, Ribes i Sitges, així com el fet que servei s'ampliï fins al barri del Solicrup.

El regidor va explicar que des del govern municipal treballarien perquè aquesta no sigui la solució definitiva a una sentència que tot i ser injusta cal acatar. “Hem intentat que el servei arribi a tots els equipaments de la ciutat perquè hi tinguin accés tota la ciutadania. Ens neguem a que aquesta actuació sigui la definitiva i per això continuarem treballant perquè aquest sigui un servei digne”

El regidor també va informat de la posada en marxa d'un seguit de mesures i accions que tenen com a objectiu millorar la seguretat dels accessos d'algunes parades.

En el torn de preguntes dels representants dels veïns es van tractar els talls de llum que han patit determinats sectors de la ciutat, o l'increment de la neteja viària.

El Consell Municipal de Veïns va comptar per part del govern municipal, a banda dels regidors Joan Giribet i Glòria Garcia, amb l'alcaldessa Neus Lloveras, el primer tinent d'alcalde, Juan Luis Ruiz, i la regidora de Serveis Socials i Salut, Gisela Vargas.


© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00