Notícies

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Detall de la notícia

Un miler de persones es concentren a la plaça de la Vila rebutjant el terrorisme i en solidaritat amb les víctimes

18/08/2017
concentració silenciosa   concentració silenciosa

Concentració silenciosa de la ciutadania de VNG per condemnar els atacs terroristes d'ahir a la tarda a Barcelona i d'aquesta matinada a Cambrils. Vilanova i la Geltrú se suma als tres dies de dol oficial decretats pel Govern de la Generalitat

Aquest divendres 18 d'agost a les dotze del migdia a la plaça de la Vila de Vilanova i la Geltrú s'hi ha aplegat al voltant d'un miler de persones per condemnar amb una concentració silenciosa els atacs terroristes perpetrats ahir dijous a Barcelona i aquesta matinada a Cambrils. concentració silenciosa 2

Finalitzats els cinc minuts de silenci, l'alcaldessa de la ciutat, Neus Lloveras, en nom del Consistori vilanoví ha llegit un manifest, consensuat amb els portaveus dels grups polítics municipals, manifestant "la nostra condemna enèrgica al terrorisme i també la nostra solidaritat amb les víctimes i persones afectades". Així mateix, en el manifest també es posa de relleu el suport i solidaritat de la capital del Garraf amb les ciutats de Barcelona i Cambrils i el convenciment, ha dit l'alcaldessa Lloveras que "som aquí a la plaça de la Vila per dir que amb la por no ens podran vèncer" i que "la violència no és el nostre llenguatge, el nostre llenguatge és la defensa de la llibertat, de la vida i de la pau".

concentració silenciosa 5L'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú ha destacat la reacció d'ajuda i solidaritat dels catalans davant d'uns fets tan greus com els que han succeït a la capital catalana i a Cambrils així com "l'excel·lent tasca que estan fent des d'ahir els cossos de seguretat, emergències i centres sanitaris.

concentració silenciosa 3La comunitat musulmana de la ciutat també ha assistit a la concentració silenciosa de la plaça de la Vila, entre els quals membres de les associacions de dones Joudour Wa AFak-arrels i horitzons; i l'Associació Eva per a la integració de la Dona i també el president de la Comunitat Mezquita Al-Furkan, Youssef Aghbalou, qui ha dit que "el terrorisme no té cap explicació i no es correspon amb la nostra religió ".Youssef Aghbalou, ha traslladat a l'alcaldessa Lloveras i a la regidoria de Convivència, Teresa Llorens, el pesar de la seva comunitat pels actes terroristes a Barcelona i Cambrils i ha lamentat que "en nom de l'islam convencin joves per fer aquests coses que no corresponen a l'islam".

concentració silenciosa 4Vilanova i la Geltrú, d'acord amb el Govern de la Generalitat i les entitats municipalistes del país ha establert tres dies de dol oficial, fins aquest diumenge 20 d'agost. Entre els actes que s'han ajornat, hi ha la Festa del Cavall que es farà dissabte vinent.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00