Notícies

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Detall de la notícia

La memòria de la barca Mercè es conservarà

07/03/2018
Fent els plànols de la barca Mercè Fent els plànols de la barca Mercè

S'ha recopilat i ordenat tota la informació per tal de preservar la seva memòria històrica

Aquesta setmana s'ha desballestat la barca Mercè, que estava a la plaça del Port des que a finals de l'any 2004 la família Bardí en fes donació a l'Ajuntament.
Barca Mercè 2014
Desprès d'estudiar totes les opcions, i buscar assessorament entre diferents agents del sector, s'ha optat per l'opció del desballestament, però sempre vetllant per la conservació del patrimoni pesquer de la ciutat, tenint en compte que aquesta era la darrera barca que es va construir a les drassanes Morató de Vilanova i la Geltrú.
És per aquest motiu que un equip d'experts del Museu Marítim de Barcelona ha col·laborat amb l'Ajuntament per documentar exhaustivament la història de la barca Mercè. Uns treballs de documentació de la barca Mercè, de 14,5 metres d'eslora i 4,76 de màniga, que es dipositaran a l'Espai Far.
Barca Mercè detall plànols
Així, s'han aixecat plànols de l'embarcació per tenir-la completament documentada, i s'ha fet un treball de recerca per conèixer tot el procés, des de la construcció de la barca, fins a l'activitat que va tenir mentre va estar en actiu com a barca de pesca, entrevistant la família Bardí per tenir informació de memòria oral de protagonistes directes.
D'aquesta manera, tot i que la barca Mercè s'ha desballestat degut al seu precari estat de conservació, s'ha recopilat i ordenat tota la informació per tal de preservar la seva memòria històrica des de tots els punts de vista: social, constructiu, i oficial.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00