Notícies

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Detall de la notícia

Nova proposta pel Consorci de l'Eixample Nord

29/09/2015
Neus Lloveras i Juan Luís Ruiz Neus Lloveras i Juan Luís Ruiz

El govern proposa cinc representants municipals amb el mandat de modificar els estatuts perquè incorporin representació de tots els partits

El Ple de dilluns de l'Ajuntament de VNG debatrà el nomenament de representants al Consorci de l'Eixample Nord. A la sessió plenària del mes de juliol aquest punt va quedar sobre la taula per tal de cercar el màxim consens possible. La nova proposta escull cinc representants municipals que tenen un únic mandat: la modificació dels estatuts del Consorci perquè la representació municipal passi a ser de set membres i que aquests tinguin vot ponderat segons la representació de la seva força política. El portaveu del Govern, Juan Luís Ruiz, ha explicat que “des del govern entenem que ha de ser una eina molt tècnica, i per això volíem arribar al màxim consens. Ara ho hem aconseguit”. La modificació proposada suposarà que l'ens urbanístic deixi de prendre les decisions per unanimitat.

Ruiz creu que aquesta proposta dóna resposta a les demandes de la resta de grups municipals, “tenint en compte que totes les decisions del Consorci s'hauran de debatre als plens i a les comissions informatives. A més, també hem negociat amb l'altra part, la Generalitat, que no té cap problema amb la modificació dels estatuts” diu el portaveu.

La modificació dels estatuts del Consorci de l'Eixample Nord té un doble sentit, per un costat fer que hi hagi representació dels 7 grups municipals i per l'altre que les votacions es puguin fer per vot ponderat.

La proposta que es porta dilluns al Ple ja inclou els noms dels representants tant dels membres que formaran part de l'organisme per modificar-ne el estatuts com dels que formaran la representació municipal un cop modificats.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00