Notícies

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Detall de la notícia

L'Ajuntament de VNG denuncia actes vandàlics a l'espai públic

03/11/2015

El Govern lamenta l'incivisme d'unes poques persones que ocasiona desperfectes al bé comú i malmet la imatge de la ciutat

Durant el cap de setmana s'han produït actes de vandalisme que han ocasionat desperfectes en el mobiliari urbà, jocs infantils i l'arbrat de la ciutat. El regidor de Projectes i Obres, Serveis Viaris i Mobilitat, Joan Giribet, en nom del Govern municipal ha lamentat "l'incivisme d'unes poques persones que ocasiona greuges al conjunt de la ciutadania i malmet la imatge de la capital del Garraf com a ciutat acollidora, amable i amb un espai públic digne i de qualitat".

Alguns dels desperfectes i pintades del parc de Ribes Roges s'han realitzat sobre l'arbrat i també en part del mobiliari urbà instal·lat recentment davant dels jocs infantils situats en aquest parc i en els jocs infantils temàtics d'en Patufet. En aquest sentit, Joan Giribet s'ha referit a l'afectació que produeix la pintura en l'escorça de l'arbrat i que obligarà a realitzar un tractament de neteja amb projecció de silicat a baixa pressió. Així mateix, el regidor de Serveis viaris ha denunciat el fet que "anualment la ciutat hagi de suportar una despesa de quasi 100.000 euros a la neteja de pintades que es realitzen a la via pública i en el mobiliari urbà".

El Govern municipal, segons ha explicat el regidor Joan Giribet, ha abordat aquesta qüestió amb l'objectiu d'acordar mesures que facilitin la identificació dels autors d'aquest tipus de faltes i el restabliment del dany causat, mitjançant sanció o mesures alternatives tal i com es regula en l' Ordenança de Mesures per Fomentar el Civisme i la Convivència aprovada pel Ple de la Corporació el gener de 2015. Aquesta normativa també preveu actuacions preventives, comunitàries, educadores i mediadores per promoure els valors de civisme i convivència a la ciutat.

Quant als treballs de neteja, el regidor Giribet, ha explicat que ja s'ha començat a actuar tot i que en alguns casos la neteja total no serà possible per les característiques dels materials on s'han realitzat les pintades.

Contenidors cremats
D'altra banda, durant el cap de setmana també s'han registrat altres actes vandàlics a la via pública. Entre la nit de divendres a dissabte i la nit de diumenge a dilluns s'han cremat cinc contenidors de brossa. Reposar aquests elements representa un cost per a la ciutat de 5.000 euros.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00