Notícies

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Detall de la notícia

Curs “Introducció a l’anàlisi del cicle de vida per ecodisseny”, al Campus Universitari de la Mediterrània

05/12/2017
.  .

S’oferiran eines per mesurar el cicle de vida dels productes i béns i orientar els nostres hàbits de consum

El Campus Universitari de la Mediterrània oferirà les eines per mesurar el cicle de vida de qualsevol producte de consum en el curs Introducció a l'anàlisi del cicle de vida per ecodisseny que se celebrarà del 12 al 19 de desembre vinent. El doctor Josep Anton Mir Tutusaus del Departament d'Enginyeria Química, Biològica i Ambiental de la Universitat Autònoma de Barcelona impartirà aquest curs sobre una metodologia que ens permet conèixer quin són els impactes ambientals dels béns i ajudar a millorar els nostres hàbits de consum.

Els alumnes del curs coneixeran a través del seguiment d'un cas d'estudi: la comparació dels impactes ambientals comparats de dos envasos: una ampolla PET de 500mL i una llauna de 500mL.

Amb les eines d'anàlisi del cicle de Vida ( ACV) es pot obtenir coneixement i avaluar quin es el comportament i els impactes d'un producte durant la seva vida útil. Això comporta observar aquest cicle des de l'obtenció de les matèries primeres per a la seva manufactura al mateix procés de fabricació, el seu us i manteniment i, un cop ha arribat al final del cicle de vida útil la seva gestió com a residu.

Així doncs un ACV comporta observar els consums i emissions en cadascuna de les fases i avaluar aquests impactes sobre el medi ambient. Tenir aquest coneixement permet optimar els dissenys dels productes, fer-los més eficients i possibilitar una millor gestió com a residus quan ja han acabat la seva vida útil. Aquesta disciplina resulta útil tant als usuaris finals del producte com als professionals que els dissenyen. Al primer els pot orientar en les seves decisions de compra i als segons els pot donar pautes de com fer aquests productes més eficients i sostenibles.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00