Notícies

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Detall de la notícia

Recepció a l'alumnat del curs de coneixement de la societat catalana i el seu marc jurídic

24/11/2017
Recepció curs acollida Recepció curs acollida

Una desena de persones procedents de diversos països han realitzat aquest taller d'acollida organitzat per la Regidoria de Convivència i Equitat

Teresa Llorens, tercera Tinenta d'Alcaldia i regidora de Cultura, Convivència i Equitat, ha rebut al Saló de Plens de l'Ajuntament un grup de persones de diferents orígens (Marroc, Senegal, Vietnam, Pakistan i Veneçuela) que han realitzat el curs "Coneixement de la societat catalana i el seu marc jurídic", un dels mòduls formatius adreçats a les persones d'origen estranger que organitza la Regidoria de Convivència i Equitat de l'Ajuntament de VNG, d'acord amb la Llei d'Acollida.

La regidora els ha donat la benvinguda a Vilanova i la Geltrú, i els ha convidat a gaudir "d'una ciutat que sempre ha estat acollidora i oberta, mediterrània”, obrint-los les portes de l'ajuntament, “i d'aquest saló de Plens, on tothom pot assistir el primer dilluns de mes per veure com es prenen les decisions polítiques respecte la ciutat”. Llorens els ha explicat el significat dels retrats penjats al Saló de Plens, fent incís en les dones il·lustres que també formen part de la història de la ciutat, i que sovint no són visibilitzades.

Per la seva banda, en nom del grup, una dels participants al curs, Sanae Ouchenni, ha volgut mostrar el seu agraïment per totes les coses útils que han après durant aquest curs sobre el funcionament de serveis de l'Ajuntament, com l'Oficina d'Atenció Ciutadana, els recursos sanitaris o la informació sobre eficiència energètica, entre d'altres.

Abans de la recepció, l'alumnat ha fet una visita a l'Arxiu Històric Comarcal, al Castell de la Geltrú.

El curs sobre coneixement de la societat catalana dura 15 hores i ofereix informació sobre la ciutat i els recursos disponibles segons les necessitats de l'alumnat. Així, el temari inclou: els trets fonamentals geogràfics, històrics, culturals, socials i sociolingüístics de Catalunya; el sistema polític i administratiu, l'associacionisme i participació ciutadana; drets i deures fonamentals; i els serveis públics amb els drets i deures en l'àmbit local.

En el cas de Vilanova i la Geltrú, aquesta formació s'organitza i ofereix des de la Regidoria de Convivència i Equitat, que compta amb la col·laboració de professionals d'altres departaments de l'Ajuntament, i d'altres àmbits. Així, entre d'altres, els i les participants reben informació sobre els tràmits i els serveis que els ofereixen l'OAC, l'Oficina d'Habitatge, els Centres Cívics, l'IMET, el Servei de Català, Medi Ambient, Serveis Socials, la Creu Roja i Salut.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00