Notícies

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Detall de la notícia

El Ple aprova les taxes de l'aigua i el clavegueram per 2018 i s'afegeix a les crítiques dels municipis a l'ATLL

06/02/2018
La sessió plenària del mes de febrer La sessió plenària del mes de febrer

Aigües Ter-Llobregat ha augmentat un 12 % el preu del subministrament

 El Ple de l'Ajuntament del mes de febrer va aprovar les ordenances fiscals 2018 pel subministrament d'aigua i pel servei de clavegueram. La taxa es va portar al Ple després que Aigües Ter-Llobregat, subministradora de més del 95% de l'aigua a VNG, decidís a finals de desembre un augment de l'11'8% en les seves tarifes.

D'aquesta manera, la companyia municipal proposa un augment de 3 € de mitja en els rebuts. La regidora d'Hisenda, Glòria Garcia, va mostrar el seu disgust per aquest increment que ve donat per l'ATLL. "Ens van fer saber que hi havia una pujada molt més gran del que ens havien dit i ens vam veure obligats a revisar el preu". La regidora va explicar també que cal cobrir les despeses de la companyia i va destacar les obres que s'estan duent a terme a la xarxa de subministrament "per fer-la més eficient i no perdre aigua". A més Garcia va recordar que les llars amb dificultats econòmiques poden acollir-se a la tarifació social i als comptadors solidaris.

La regidora no adscrita Carmen Reina, es va posicionar en contra de la taxa aprovada, "no podem permetre aquesta pujada, des de l'administració hem d'intentar buscar alternatives" va dir.

Carlos Remacha, regidor del PP, va donar suport a la proposta de taxes i va evidenciar que "el cost, el paguem o no el paguem en el rebut, el tindrem igualment". El regidor també va parlar de la tasca de manteniment que s'està duent a terme, "200 quilòmetres de canonades a la nostra ciutat necessiten manteniment".

El portaveu de Som VNG, Enver Aznar, va ser molt crític amb Aigües Ter –Llobregat, "això és un tarifazo en tota regla, no hi podem estar a favor". Aznar va demanar una resposta conjunta dels municipis en contra de la gestió privada de l'aigua, i va dir que "Vilanova pot ser una referència en aquest sentit", ja que la companyia de l'Aigua és municipal.

Olga Arnau, en nom d'ERC, també es va mostrar a favor d'una acció conjunta amb altres municipis com a protesta pel creixement desmesurat del preu del subministrament. Arnau va anunciar l'abstenció de la seva formació perquè "no seria lògic bloquejar aquesta pujada, ja que aniria en contra nostra, seria fer-li un forat a una empresa municipal".

En nom de la CUP, Josep Asensio va qualificar la pujada de preus per part d'ATLL com "injusta, perquè no té cap proporció, ni amb salaris ni amb servei". El regidor va demanar que la ciutat s'integri a l'Associació Catalana per la gestió pública de l'aigua i va suggerir una baixada del cànon que la companyia municipal paga a l'Ajuntament.

La regidora Glòria Garcia va dir que tots els suggeriments es traslladarien al consell d'administració de la Companyia i finalment les noves ordenances es van aprovar amb el vot a favor del govern i del PP, el vot en contra de la CUP, Ciutadans i la regidora no adscrita, Carmen Reina i l'abstenció de la resta de formacions, regidors i regidores.

A banda d'aquest punt, el Ple de febrer també va debatre i aprovar el conveni de col·laboració i contracte de patrocini per a l'esponsorització del "Vida Festival" i l'adhesió de Vilanova i la Geltrú a l'Associació Internacional de Ciutats Educadores.

En l'apartat de donar compte es van explicar l'Estudi del Pla de Màrqueting Turístic i l'Estudi de Psicologia de Marca Turística de Vilanova i la Geltrú, i les actuacions 2018 del Pla Estratègic d'Activitat Econòmica.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00