Notícies

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Detall de la notícia

El pescador Pau Pons i l'investigador Michel André, Premi Roig Toqués 2018

17/05/2018
Pau Pons  Pau Pons

El Ple ordinari del mes de maig ha aprovat la concessió dels guardons d'àmbit local i nacional

 

El Ple de l'Ajuntament ha aprovat la proposta del jurat d'atorgar el IX Premi Francesc Roig Toqués al pescador Pau Pons i al científic Michel André.

 

El Premi consta de dues categories: a la categoria d'àmbit local, Pau Pons Inglada és un pescador veterà vilanoví que ha estat escollit pel jurat per la seva dedicació al món pesquer durant tota la seva vida, tant quan estava en actiu i com a antic patró major de la Confraria, com un cop jubilat, que ha continuat sempre dedicat al mar i col·laborant en la recuperació i la difusió de la història i la cultura marinera de la ciutat.

S'embarcà als 14 anys a la barca del seu pare, Anton Pons Pagès, i més tard i durant 40 anys treballà a les barques de la Confraria, primer com a mariner, després pescador i després com a patró. L'any 1985 va comprar la seva pròpia barca, Avi Pau, on s'embarcà amb els seus fill, gendre i nebot. Del 1995 al 1999 va ser patró major de la Confraria.

Pel que fa a la categoria d'àmbit nacional, Michel André Sánchez, actual director del Laboratori d'Aplicacions Bioacústiques de la UPC, ha estat escollit per la seva rellevant trajectòria científica en el camp de la recerca i estudi de la contaminació acústica dels oceans, i com aquesta afecta als animals marins. Enginyer en Biotecnologies, té un màster en Bioquímica i un màster en Fisiologia Animal per la Universitat Paul Sabatier de Toulousse. Va defensar la tesi de doctorat a la Universitat de Las Palmas de Gran Canaria sobre “Els catxalots i la contaminació acústica”. Va ser ajudant de recerca a la Universitat Estatal de San Francisco, Califòrnia, investigador del Centre de Mamífers Marins de Califòrnia i professor associat a la Universitat de Las Palmas. Actualment és professor titular a la UPC i fundador i director del Laboratori de Bioacústica Aplicada (LAB). També ha estat president de la Societat Europea de Cetacis, i ha rebut diversos premis.

La cerimònia de lliurament del premi es farà el dilluns 18 de juny al Teatre Principal de VNG.

Michel André 250

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00