Notícies

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Detall de la notícia

El model d'organització i gestió de la Festa Major, a debat

28/03/2012
 L'alcaldessa, Neus Lloveras, i la regidora de Cultura, Marijó Riba   L'alcaldessa, Neus Lloveras, i la regidora de Cultura, Marijó Riba

Comença un procés participatiu obert a tots els vilanovins i vilanovines per millorar els plantejaments i el funcionament de la festa

Amb una sessió informativa i de debat el dijous 19 d'abril s'iniciarà el procés de reflexió sobre la Festa Major. A partir d'avui dimecres ja és possible inscriure's en aquesta inicitaiva per millorar els plantejaments i el funcionament de la festa, que constarà de tres moments diferents.

La primera trobada serà per debatre i donar a conèixer quin és l'actual model de Festa Major de la ciutat així com d'altres models d'organització de festes populars. L'alcaldessa, Neus Lloveras, ha explicat que "la voluntat és debatre però que tothom parteixi de la mateixa informació. Serà un debat molt ric si tothom parteix del mateix". La segona sessió, dissabte 28 d'abril serà un taller per valorar els punts forts i els punts febles del model vigent d'organització i recollir suggeriments per millorar aspectes com la coordinació, el fiançament i la gestió.

Per la regidora de Cultura, Marijó Riba, "és molt possible que a causa dels anys que porta en funcionament el sistema de pabordes s'hagi d'adaptar. En els últims anys diversos grups han demanat que la festa sigui més participativa". Riba ha dit que el creixement i l'evolució de la ciutat fa que "potser els pabordes no puguin abraçar-ho tot". Els plantejaments de millora també inclouen el model de finançament perquè ara "és difícil de gestionar".

Com a resultat del procés participatiu la regidoria de Cultura elaborarà una proposta que es presentarà públicament el 29 de maig.

En el procés hi pot prendre part qualsevol persona, només cal tenir 16 anys com a mínim i estar empadronat a Vilanova i la Geltrú. Per participar-hi cal fer una sol·licitud d'inscripció a través de la web www.vilanova.cat, o presencialment a l'OAC, fins el divendres 13 d'abril.

La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) va presentar una moció al Ple municipal del 12 de desembre que proposava que el model d'organització, coordinació, finançament i gestió de la Festa Major es definís a través d'un procés participatiu.

La moció es va aprovar per unanimitat i per aquets motiu, l'Ajuntament inicia un procés de participació durant el mes d'abril per tal que persones que han estat implicades en l'organització de la Festa Major, entitats i d'altres ciutadans i ciutadanes puguin valorar conjuntament i fer propostes de millora a l'actual model d'organització i gestió. 


INSCRIU-TE AL PROCÉS PER MILLORAR LA FESTA MAJOR AQUÍ

Descarrega't la foto AQUÍ
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00