Notícies

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Detall de la notícia

La versió catalana del llibre 'Aportacions catalanes universals' es presenta a la biblioteca Víctor Balaguer

19/05/2017
Llibre Aportacions Catalanes Universals Llibre Aportacions Catalanes Universals

L'obra és una iniciativa de la Fundació Occitano Catalana, i es presentarà dijous 25 de maig a les 19 h

El proper dijous 25 de maig, la biblioteca Museu Victor Balaguer acollirà la presentació del llibre de les "Aportacions Catalanes Universals", publicat per Pagès Editors a partir d'una iniciativa de la Fundació Occitano Catalana amb l'objectiu de fer coneixedors als ciutadans de Catalunya, i d'arreu del món, de les aportacions fetes pel poble català al progrés universal.

L'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, el president de la Fundació Occitano Catalana, Joan Amorós i l'historiador de l'art, Ramon Mir, presentaran, a les 19 h, la versió catalana d'aquest llibre.

Fruit d'un treball d'experts durant diversos anys, l'obra inclou 223 aportacions degudament classificades cronològicament i per temàtiques. Les aportacions són molt variades i es classifiquen segons els diversos camps d'activitat humana (arts plàstiques, literatura, arquitectura, medicina, sistemes de transport, economia i empresa, recerca i tecnologia, legislació, urbanisme, teatre, esport, cuina, educació, religió,...). Totes elles posen de manifest, al llarg de la història, l'alt nivell de creativitat i capacitat de projecció exterior del poble català.
Alguns exemples d'aportacions que s'hi inclouen són: l'art romànic; la farga catalana, els doctors Trueta o Barraquer; els artistes Dalí, Miró i Tàpies; els arquitectes Gaudí, Josep Puig i Cadafalch, Miralles o Bofill; Ferran Adrià o la cuina catalana; Pau Casals; Vicenç Ferrer; Pere Casaldàliga; Charlie Rivel, el Patí de Vela o els Jocs del 92, entre d'altres. També apareixen al llibre vilanovins il·lustres com Víctor Balaguer o Eduard Toldrà.

Pel que fa a l'àmbit territorial, s'ha circumscrit al Principat de Catalunya, excepte en el cas de l'Edat Mitjana i bona part de la Moderna, èpoques on la vinculació amb d'altres països de llengua catalana era molt estreta.

El llibre, editat per micromecenatge i publicat per l'editorial Pagès en quatre llengües (català, francès, anglès i castell), té 744 pàgines i prop de mil il·lustracions a tot color.

"Aportacions Catalanes Universals" no està a disposició a les llibreries, però es pot adquirir a través de la web www.catalancontributions.com

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00