Notícies

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Detall de la notícia

La mesquita de VNG organitza una campanya de donació de sang diumenge

18/01/2018
Cartell promocional de la donació de sang Cartell promocional de la donació de sang

El Banc de Sang i de Teixits instal·larà la unitat mòbil davant la mesquita de 10 a 14 h

Després de l'èxit de la primera jornada, que es va celebrar al juliol, la comunitat de la mesquita Al-Furkan de Vilanova i la Geltrú ha organitzat una campanya de donació de sang per a aquest diumenge 21 de gener al matí. La unitat mòbil del Banc de Sang i de Teixits s'instal·larà davant la mesquita, al carrer de la Fita, 1, per a qualsevol persona que s'hi vulgui apropar.

La donació de sang, un hàbit cívic
Malgrat els avenços científics i tecnològics, la sang no es pot fabricar. És per això que la donació voluntària i altruista és encara l'única via per obtenir tota la sang necessària per atendre tots els malalts de Catalunya. De fet, es calcula que diàriament es necessiten entre 800 i 1.000 donacions de sang.

De cada donació de sang se'n beneficien com a mínim tres persones, ja que durant el processament de cada bossa s'obtenen concentrats d'hematies o glòbuls vermells, plaquetes i plasma. Tots aquests components de la sang caduquen passats uns dies, per això és necessari donar-ne de forma regular.
Podem donar sang més d'una vegada l'any. En concret, les dones poden donar-ne 3 vegades, i els homes 4. Es pot donar sang si es tenen entre 18 i 70 anys, es pesa més de 50 quilos, i es troba en bon estat de salut. Entre donació i donació ha de passar un mínim de dos mesos.
Tant per a la seguretat del donant com del receptor, abans de la donació es fa una entrevista mèdica i es mira la pressió del donant i el nivell d'hemoglobina. Totes les persones que donen sang reben, passats uns dies, una carta a casa amb els resultats de l'analítica de la donació i el grup sanguini.

Es pot donar sang encara que s'hagi patit hepatitis abans dels 12 anys, encara que no s'estigui en dejú, encara que es tingui el colesterol elevat, o encara que es prengui algun dels medicaments més freqüents.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00