Notícies

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Detall de la notícia

L'alcaldessa de VNG ha estat aquesta setmana al Tacó

28/11/2014
La trobada va ser al centre cívic del barri La trobada va ser al centre cívic del barri

Els veïns i veïnes mostren preocupació per la situació econòmica que pateixen algunes famílies

Les dificultats econòmiques que pateixen algunes famílies i els tràmits a realitzar per obtenir ajudes, van centrar bona part de la visita de l'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, i el regidor d'Hisenda, Miquel Àngel Gargallo, dimecres al vespre barri del Tacó. La trentena de veïns i veïnes assistents a la convocatòria van exposar també queixes per actituds incíviques.

L'habitatge va ser una de les qüestions tractades. L'alcaldessa va explicar que els pisos de lloguer social estan tots ocupats i que la negociació amb entitats bancàries per obtenir-ne més són molt complicades, tot i que en aquest mandat s'ha aconseguit augmentar el parc d'habitatges per aquesta via. D'altra banda, va informar també que s'estan enllestint els tràmits per multar els bancs propietaris de pisos buits.

Pel que fa a algunes queixes sobre les ajudes per obtenir aliments, els representants de l'Ajuntament van avançar que el nou banc de queviures a l'Economat Pirelli es posarà en marxa el gener del 2015 i que farà més eficient i confortable la distribució a les famílies que ho necessiten.

La falta de feina també va ser una preocupació exposada pels veïns. L'alcaldessa va explicar que l'Ajuntament es presenta a totes les convocatòries de plans d'ocupació, tot i que resulten insuficients. D'altra banda, l'alcaldessa i el regidor van manifestar que moltes de les polítiques municipals es dirigeixen a incentivar l'activitat econòmica i intentar crear llocs de treball, en aquest sentit s'han aprovat també les darreres ordenances.

Neus Lloveras va recordar que cada any el pressupost municipal ha incrementat les aportacions per atendre les situacions d'emergència de moltes famílies, però que l'objectiu final és potenciar l'activitat econòmica perquè els ciutadans i les ciutadanes deixin de necessitar ajuts.

Els assistents van lamentar també les pràctiques incíviques d'alguns veïns i veïnes, que deixen escombraries i mobles vells al costat dels contenidors. Incrementar la il·luminació en el punt més problemàtic, com a mesura d'efecte dissuasori, va ser una possible solució aportada. Amb tot, els representants municipals van recordar que cada setmana es cremen diversos contenidors a la ciutat, fins al punt que l'Ajuntament ja no té possibilitats d'obtenir-ne en els propers anys.

D'altra banda, sobre la queixa d'un solar brut al carrer de Fuensanta i que és propietat d'un banc, l'alcaldessa va explicar que l'Ajuntament ha requerit que es netegi i que es multarà si no es fa. Els veïns i veïnes van queixar-se també de la presència d'excrements de gos a la plaça del Sol i de manca de visibilitat en un pas de vianants de l'avinguda de Vilafranca, el qual els tècnics de mobilitat aniran a revisar.

Totes les peticions que es formulen en les trobades de l'alcaldessa amb el veïnat dels barris de VNG és recullen en l'apartat Barris del web vilanova.cat des d'on es pot fer el seguiment de l'estat de la petició.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00