Notícies

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Detall de la notícia

Els veïns del Prat de Vilanova tornaran a tenir platja aquest estiu

03/04/2014
Aquests dies s'està traslladant la sorra     Aquests dies s'està traslladant la sorra

La Demarcació de Costes refarà la platja de l'Ibersol amb la sorra sobrant de la platja del Far

Un cop refets els espigons de la platja de l'Ibersol, ha arribat el moment de preparar la platja per l'estiu, i per tant cal refer la zona de platja aportant la sorra que fins ara els temporals s'enduien cada hivern.
Per això, des d'aquest dilluns i durant deu o dotze dies, quatre camions de la Demarcació de Costes estan portant la sorra sobrant de la platja del Far cap a la platja de l'Ibersol. En total es necessiten 6.000 m3 de sorra. Un cop refeta la zona de platja, només caldrà condicionar els accessos. 

Traspàs sorra1

Recordem que el mes de novembre la Demarcació de Costes a Catalunya va començar unes obres llargament reivindicades per l'Ajuntament de VNG, refent els espigons de la platja de l'Ibersol, a l'urbanització del Prat de Vilanova, per evitar que els temporals s'enduguessin la sorra cada vegada que hi ha un temporal.

A banda de la falta de sorra, l'erosió provocada pels temporals que pateix reiteradament també afectava l'estructura del passeig, on hi havia punts que representaven un greu perill físic per a les persones que hi transitaven. L'Ajuntament va haver de tancar les escales que donaven accés a la platja i que havien quedat descalçades. També hi havia petites zones del passeig en voladís, que també es van haver de tancar. Els espigons que hi havia fins al novembre, juntament amb el moviment i la descol·locació de les pedres de l'escullera, feien que les corrents marines provocades pels temporals de cada hivern s'enduguessin la sorra de la platja, dificultant la seva permanència i que hi pogués tornar a haver sorra.

Davant d'aquest fet que es repeteix cada any, la regidora de Serveis Viaris i Mobilitat Glòria Garcia i el regidor d'Urbanisme, Obres i Habitatge, Joan Giribet, van insistir davant la Demarcació de Costes per evitar els danys que el mal estat de les infraestructures pot causar en les persones, els habitatges i el mateix passeig. Finalment, la Demarcació de Costes a Catalunya va mostrar la seva preocupació i es va decidir a tirar endavant les obres per refer els espigons i recuperar la platja de l'Ibersol.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00