Notícies

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Detall de la notícia

Es constitueix el Consell Municipal del Port

03/11/2016
Primera reunió del Consell Municipal del Port Primera reunió del Consell Municipal del Port

El nou ens de participació ciutadana debatrà i plantejarà propostes sobre la relació d'aquesta infraestructura amb la ciutat

Entitats i empreses que operen al Port; agents econòmics; l'Associació de Veïns de Baix-a-mar; ens públics com l'IMET i Neàpolis; l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, amb presència de tots els grups municipals, i Ports de la Generalitat, formen part del nou consell de participació ciutadana encarregat de debatre i opinar sobre el present i el futur del port de Vilanova i la Geltrú.

El Consell Municipal del Port va celebrar ahir dimecres la sessió constitutiva al Saló de Plens de l'Ajuntament. L'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú i presidenta del consell, Neus Lloveras, va destacar l'interès d'aquest nou òrgan de promoció de democràcia participativa, en el qual s'ha vetllat perquè hi hagi una representació àmplia i transversal dels punts de vista sobre la relació entre el port i la ciutat.

L'alcaldessa Neus Lloveras recorda que el port és una infraestructura estratègica per a la ciutat "i l'interès que genera es demostra amb l'àmplia assistència a la reunió d'ahir i la voluntat d'entrar en detall per conèixer les diferents àrees del port". En aquest sentit, en el debat es va proposar crear comissions de treball monogràfiques i es va acordar mantenir una nova trobada al gener, vetllant perquè hi pugui assistir representació de Ports de la Generalitat.

La creació d'aquest nou espai de participació es va aprovar per unanimitat al Ple municipal d'abril d'enguany, amb la voluntat de recuperar l'antic consell de l'any 2000, que poc després va quedar inactiu. La seva finalitat és obrir debat, recollir propostes i exercir d'interlocutor amb l'ens encarregat de la gestió, l'empresa pública Ports de la Generalitat.

Els estatuts del Consell Municipal del Port estableixen com a objectius promoure la participació ciutadana en l'àmbit del port i el seu context, opinar sobre els estudis i estratègies de la instal·lació, aportar propostes i iniciatives que contribueixin a la modernització, la sostenibilitat i l'activitat econòmica de la infraestructura portuària, i alhora facilitar les relacions entre els diferents agents que actuen al port.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00